Új tulajdonosai vannak a Lázár-földekre épült vadászkastélynak, de nem tudni, hogy kicsodák

2018. augusztus 24., 10:20

Szerző:

Új tulajdonosai vannak annak a részvénytársaságnak, amely a Lázár János és családja földjei által körülvett batidai vadászkastélyt birtokolja. Az eddigi többségi tulajdonos Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvéd több részvényét is eladta, részesedése ezzel 50 százalék alá csökkent. Azt nem lehet tudni, hogy kik az új tulajdonosok – értesült a 24.hu.

A volt miniszter, újabban miniszterelnöki biztos több szálon is kötődik Kulikhoz. A cégbírósági iratok szerint az ügyvéd tulajdonrésze 50 százalék alá csökkent, ezért a törvény értelmében törölték a cégadatok közül mint részvényest.

Azt azonban nem lehet tudni, hogy kik vásárolták meg a Grosswiese Zrt. részvényeit, ugyanis az új birtokosok tulajdonrésze nem haladja meg egyenként az 50 százalékot, így pedig a kilétük titokban maradhat.

A batidai vadászkastély az építkezés során készült, később kiszivárgott felvételei
Fotó: Facebook/Vásárhelyiek a változásért

A portál emlékeztet arra, hogy Hódmezővásárhelyen és környékén régóta az a szóbeszéd járta, hogy Lázár János családjáé lehet a vadászkastély, a kormánypárti politikus következetesen tagadta, hogy köze lenne az ingatlanhoz. A 24.hu érdeklődött Kuliknál, hogy kinek adta el a részvényeit, de nem árulta el. Lázár János a portál érdeklődésére pedig azt válaszolta, hogy nem vásárolt és nem szerzett további részvényeket a Grosswiese Zrt.-ben. Arra nem felelt, hogy családtagjai vásároltak-e a luxusingatlant birtokló cég részvényeiből. Azt megjegyezte ugyan, hogy vele együtt közvetlen családtagjai is eleget tettek a vagyonukra vonatkozó minden törvényi kötelezettségüknek, ám a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozata nem nyilvános. Így az sem ellenőrizhető, hogy rokonai szereztek-e tulajdonrészt a társaságban.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.