Toroczkai László: helytelen és butaság a karlendítés

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.

2024. május 2., 09:08

Szerző:

Toroczkai László szerint nem probléma, hogy pártja rendezvényén náci karlendítőket ábrázoló fotó született, mert azt csak egy médiamanipulációnak tartja, és a sajtó egy része a pártját különben is le akarja járatni.

Történt, hogy egy csoport néhány tagja náci karlendítést produkálva fotózkodott a Mi Hazánk Bikás parkban tartott majálisán, az ominózus jelenetről fotó is készült – számolt be az esetről a Telex. A portál munkatársának ezután sikerült elcsípnie a párt alelnökét, Novák Elődöt, hogy mondja el a véleményét a történtekkel kapcsolatban. A politikus kifejtette, szerinte nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart. „Nem foglalkozunk ezzel. Jól érezzük magunkat. Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga” – mondta.

Én nem szeretnék belemenni ebbe a tipikus médiamanipulációba

közölte már az ATV Start Szigorlat című műsorában Toroczkai László arra a kérdésre, hogy elhatárolódik-e a karlendítő csoporttól. A Mi Hazánk elnöke hozzátette, a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.

„Én órákon keresztül ott voltam, egyetlenegy náci karlendítést nem láttam” – fogalmazott, majd a műsorvezető megjegyzésére, miszerint fotó bizonyítja az esetet azt válaszolta: a fotón egy nagy csoport látszik, félre lehet magyarázni az azon látottakat.

A pártelnök azért sem akart reagálni az esetre, mert szerinte egy több ezer fős rendezvényre bárki odavihet provokátorokat.

Nyilván helytelenítem, ha ilyen történt. De azt gondolom, hogy médiamanipulációról van szó (...), azt gondolom, hogy megpróbálnak minket folyamatosan lejáratni

– jelentette ki.

A Mi Hazánk elnöke végül hangsúlyozta, ha mégis megtörtént a karlendítés, azt helytelennek és butaságnak tartja. Azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy valaki odavitte ezt a csoportot. „Mégiscsak kampány van, nem ma kezdtem a politizálást, nagyon sok mindent láttam” – tette hozzá Toroczkai.

Toroczkai László nem először mond „erőseket” nyilvánosan. Idén év elején például pártja évértékelőjén arról beszélt, hogy idei legfontosabb feladatuk, hogy megtalálják azokat a partnereket, akikkel a globalizmus ellen tudnak küzdeni, és akikkel az a feladatuk, hogy átvegyék a kormányzást a saját országukban, végül pedig Brüsszelben. Ha pedig győztek, akkor nagyon egyszerű a dolguk, el kell dönteniük, hogy mit kezdünk ezzel az Európai Unióval. Utóbbira két utat lát: vagy szuverén államok szövetségként működtetik tovább az EU-t, vagy megszüntetik azt, hogy kétoldalú megállapodásokra bízzák a jövőbeni együttműködést. „Győzni ellenük csak nemzetközi összefogással lehet” – mondta Toroczkai, hangsúlyozva: nincs szükségük pénzemberek, globalisták által irányított európai egyesült államokra.

(Kiemelt képünk: Toroczkai László a Mi Hazánk eredményváróján. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt