Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Fesztiválok csődközelben – Minden fillérre szükség van

Sok hazai zenész, előadóművész és fesztiválszervező reménykedett abban, hogy augusztus 15-e után talán mégis megtarthatják az 500 főnél nagyobb rendezvényeiket is. A kormány azonban nem enyhíti az eddigi korlátozásokat. De vajon meddig tart a moratórium? Mire számítsanak az őszre halasztott fesztiválok? Az elmaradt programok jegyárát vissza kell-e fizetni a közönségnek vagy sem? Miből fognak megélni a zenészek, és főleg a koncertek munka nélkül maradt háttérmunkásai? Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, az idén harminc éves Művészetek Völgyének és több más fesztiválnak az alapítója válaszolt a 168 Óra kérdéseire.

Botrányos filmbemutató – Hangos levelek egy rocklegendáról, az LGT legendás gitárosáról, akit Los Angeles-i házában lőttek le

Pár napja játsszák a hazai mozikban Hajdú Eszter: Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmjét, amely Barta Tamásról, az LGT legendás gitárosáról szól, aki 1974-ben egy amerikai turnéról nem jött haza. Nyolc évvel később Los Angeles-i házában lőtt sebekkel holtan találták. A rendező édesanyja a zenész jogörököse. Amerikában is forgattak, találkoztak Barta egyik barátjával is. Aki most azzal fenyegeti a rendezőt: beperli, ha nem vágja át a filmet.