A gyanú felemészt

Szörnyű titokkal terhelt kertvárosi családok történeteivel dugig van már a virágágyás. A felszínes idill mögött szendergő borzalmakat untig ismert klisék mozgatják már jó ideje, mitől lenne más az Apple TV+ sorozata? Többek közt attól, hogy a Jacob védelmében épp erre reflektál.

Tizenkét bűnös ember

Rengeteg amerikai krimisorozat várja nézőit a streamszolgáltatók repertoárjában, skandináv darabokkal is gyakran találkozunk, de a belgák nem igazán szálltak versenybe – eddig. A Netflix égisze alatt készült produkciójukkal azonban akkorát dobtak, hogy arra még legendás detektívjük, bizonyos Hercule Poirot is azt mondaná: voilà!

Lugosi börtöne

Egyre fáradó ripacskodás, magánéleti botrányok, kirúgások. Az egykor méltán a legnagyobbak között számon tartott Johnny Depp közel került a presztízsvesztéshez, de legalább a saját bahamai luxusszigetén szomorkodhat a sorsán.

Nagyvadak a játszótéren

Karácsony előtt megsokasodnak a könyvesboltokban a gyerekeknek szóló kiadványok. Nehéz a választás, így a minőségi olvasnivalót kedvelő felnőtt örömmel teszi kosarába a kortárs szépirodalomból ismert szerzők mesekönyvét vagy verseskötetét. De garanciát jelent-e kedvenc írónk neve a gyerek szórakozása szempontjából?