Magyar Péter: Pintér Sándor mondjon le!

Magyar Péter a Belügyminisztérium elé szervezett tüntetést, ahol lemondásra szólította fel Pintér Sándort.

2024. április 26., 20:07

Szerző:

„Védjük meg a gyermekeinket! Vállalják a politikai felelősséget!” címmel szervezett tüntetést péntek estére a Belügyminisztérium elé Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, ahol Pintér Sándor lemondását követelte.

A politikus szerint ma Magyarországon olyan kormány van, amely családbarátnak, kereszténynek, gyerekbarátnak, békepártinak, vidékpártinak hazudja magát. Magyar Péter úgy látja, pont az ellenkezője igaz, hazudnak reggel, hazudnak este, hazudnak minden hullámhosszon, a kormány semmibe veszi a gyermekeket és háborút szít magyar és magyar között – olvasható az Index tudósításában.

A kormány tagjai odáig nem jutottak el két és fél hónap alatt, hogy bocsánatot kérjenek a bicskei áldozatoktól. Magyar Péter elmondta, katolikus iskolába járt, a kereszténység egyik alapja a megbocsátás, de ez csak bocsánatkéréssel lehetséges, ők már többször bocsánatot kértek Orbán Viktor helyett. Magyar Péter elmondta, két eset lehetséges:

Orbán Viktor bocsánatot kér és vállalják a felelősséget, vagy azonnal távozik és viszi magával az összes felelőst.

Mint mondta: érdemi lépésekre és zéró toleranciára lenne szükség a pedofilügyekben, valamint képzett rendőri egység felállítására. A szerdán bejelentett gyermekvédelmi csomag minden elemével egyetértenek, de szerinte az nem jelent megoldást, hanem a valódi kezelés megúszása. A szigorításokat üdvözlendőnek nevezte, még akkor is, ha azok kapkodóak.

Magyar Péter úgy gondolja, a kormány most megpróbálja rátolni a pedofilügyekért a felelősséget a bíróságokra, pedig az igazi gyenge láncszem szerinte a súlyosan alulfinanszírozott gyermekvédelem.

Hangsúlyozta, már ma lépni kell, most is csak bírósági szigorításra futotta, pedig a büntetések szigorítása nem bír visszatartó erővel, a lebukás kockázata viszont igen.

Magyar Péter azt javasolta Orbán Viktornak, kicsiben kezdjék, először próbálják visszaelőzni Romániát, és érjék el hogy a magyar iskolákban, kórházakban legyen szappan, WC-papír és fertőtlenítőszer. Bohócnak nevezte Menczer Tamást és Deutsch Tamást is, akik azt mondták, hogy Brüsszelből a baj jön. Azt javasolta nekik, kérdezzék meg „a nemzet vejét, jön-e onnan más is? Van-e pénz lóvéra?”.

Hangsúlyozta, Pintér Sándor belügyminiszter felelős minden gyermekért, rátolták ezt a feladatot az egészségüggyel és az oktatással együtt. Magyar Péter szerint ez így sok, nem képes ellátni a feladatát, a miniszter pedig akkor jár el felelősen, ha azonnali hatállyal lemond.

Eljárt az idő önök és a szemfényvesztés fölött, már senki sem veszi be a maszatolást. Miniszter úr, vége, le kell tenni a lantot, nyugdíjba kell menni, el kell menni az unokákkal foglalkozni

– mondta Magyar Péter, azt ígérve, ha a választóktól felhatalmazást kapnak, felszámolják a gyermekvédelmi rendszer hibáit, béremelést is ígért.

„A választás másnapján a propagandaminisztériumot kidobjuk abból a csodálatos épületből, és ott lesz az egészségügyi vagy az oktatási minisztérium” – folytatta beszédét Magyar Péter, és hangsúlyozta, minden magyar ember békepárti, senki nem akar háborút.

„Hiszünk Szent Pál tanításában, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek, az országnak pedig szeretetre és árkok betemetésére van szüksége.”

Magyar Péter végül bejelentette, hogy június 8-án, a választás előestéjén a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációt tartanák.

„Nem félünk” – skandálták a tüntetők, majd fáklyákat gyújtottak és egy kék zsinórt húztak a Belügyminisztérium épülete mentén, amelynek a végét jelképesen odaadnák Pintér Sándornak, hogy hallja meg az áldozatokat.

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook-oldala)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.