Egymásnak feszült Magyar Péter és Hadházy Ákos

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

2024. április 25., 16:30

Szerző:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő betekintést nyert a Diákhitel Központ szerződéseibe, melyek még Magyar Péter vezetése alatt készültek. „Ahogyan azt korábban ígértem, betekintést kértem a Diákhitel Központ néhány szerződésébe. Némileg meglepő módon meg is kaptam a lehetőséget, sőt, fotókat is készíthettem – persze ez nyilván összefügg azzal, hogy zömében a Magyar Péter vezérigazgatósága alatt születt szerződések érdekeltek” – írta Hadházy Ákos a Facebook-on.

Az országgyűlési képviselő azért látogatta meg az állami céget, mert Magyar Péter korábban arról beszélt, hogy felesleges és túlárazott szerződéseket írt alá Balásy Gyula cégeivel. Hadházy Ákos szerint nemcsak a propagandasajtóval kötött megállapodások, hanem egyéb szerződések is felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését. Hozzátette, a New Land Média keretszerződésének ajánlati árait most sem mutatták meg neki, ám látott megkérdőjelezhető árazással készült közvélemény-kutatásokat, tanulmányokat, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor „azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak” voltak.

A bejegyzésében Hadházy Ákos végül arra is kitért, hogy Magyar Péter téved, ha azt gondolja, az ellenzék egysége nem fontos. „Persze elvileg lehet úgy is, ha totálisan megsemmisíti az eddigi ellenzéket, ez viszont nehezebb akkor, ha a múltbeli tevékenységük miatt kétes megítélésű figurákkal áll össze, vagy jogos támadási felületet ad az új vezető múltbeli tevékenysége” – írta Hadházy Ákos.

Magyar Péter reagált

Hadházy Ákos posztja alatt egy kommentben azt írta:

„Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatellit pártokat 14 év után végre egy – valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató – politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével. Jó posztolgatást!

Hadházy ezt nem hagyta annyiban, így szintén egy kommentben reagált a Magyar Péter által felvetettekre. Azt írta, a rágalmazás vádja esetén helye van a valóság bizonyításának, amit hamarosan meg is fog tenni. Végül a következőkkel szúrt oda Magyarnak:

„Az viszont nem sokban különbözik a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért egyet önnel. Ha egy új rendszer ilyen elvek mentén működne, akkor az valójában nem is lenne új rendszer”

– fogalmazott a képviselő. 

Végül a kommentháború Magyar Péter újabb kommentjével zárult, aki felajánlotta Hadházynak, hogy az országjárása során valamelyik megyében szívesen válaszol a képviselő kérdéseire.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)