Májusban több alkalommal is leáll az OTP

Mutatjuk, mely szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

2024. május 4., 13:48

Szerző:

Májusban több alkalommal is leállnak az OTP egyes szolgáltatásai. Az első ezen a mostani hét végén lesz, a másodikra pedig két hét múlva számíthatnak a bank ügyfelei – írja a Blikk. Az OTP közlése szerint májusban több leállásra is készülhetnek a bank ügyfelei. Az első május 4-5-én, a második május 19-én lesz esedékes.

Ezek a szolgáltatások nem lesznek elérhetők az OTP Banknál 

Az OTP közlése szerint 2024. május 4-én 22:00 órától május 5-én hajnali 1:00 óráig a következő szolgáltatások nem lesznek elérhetők:a lakossági hitelszámla-vezető rendszer; a lakossági hiteligénylésekhez (ingatlan- és jelzáloghitel, személyi kölcsön, babaváró kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámlahitel) kapcsolódó szolgáltatások; az online számlanyitás és szerződéskötés, illetve minden olyan digitális szolgáltatás, amely elkészült dokumentumot vagy kivonatot jelenít meg visszakeresés céljából.

 

A bank a május 19-i leállásról a következőket közölte: fejlesztési okokból 2024. május 19-én hajnali 2:00 órától 3:00 óráig a következő szolgáltatások nem lesznek elérhetőek: InternetBank, MobilBank online termékigénylés (folyószámla, személyi kölcsön, áruhitel, értékpapírszámla) – írja a Pénzcentrum

Felhívták a figyelmet, hogy a tervezett fejlesztések, szolgáltatás módosítások bankszünnapnak számítanak akkor is, ha a szolgáltatások csak rövid ideig, és nem egy teljes napig szünetelnek a Hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. tv 286§ szerint.

Legutóbb márciusban voltak hasonló leállások, akkor fejlesztési okokból szüneteltek több napig a telefonos ügyfélszolgáltatások. Mint megírtuk, az előre tervezett bankszünnapokról értesítette ügyfeleit az OTP. A tájékoztatást az ügyfélelvárások teljesítése, illetve az MNB bankszünnapokhoz kapcsolódó előírásai miatt hozták nyilvánosságra – írja az Index.

(Kiemelt képünk forrása: OTP Bank Facebook oldala)

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett?