Bőnyi késelés: ezért szúrta hátba egy konyhakéssel osztálytársát a gyerek

Újabb hátborzongató részletek derültek ki a bőnyi késelésről.

2024. május 2., 15:24

Szerző:

A bőnyi késelés a helyi iskolában történt, az első tanítási órát követő szünetben, minden előzmény nélkül: hátba szúrta osztálytársát egy 25 cm pengehosszúságú késsel az iskola hatodik osztályos tanulója. A 12 éves kislányt életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, túl van az életveszélyen.

A szívtájékon szúrt kislányt mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, ahol elvégezték rajta az életmentő műtétet, állapota életveszélyes, de stabil. „Nagyon megijedtem anya!”– ez volt az első mondta Mirellának, amikor felébredt a több órás műtétből – írtuk korábban.  Döbbenetes hír látott napvilágot, mint kiderült a halállistát komolyan gondolta a gyerek.

Ezért szúrt a bőnyi késelő gyerek

 
A célpontja nem az volt, akit megszúrt, hanem egy másik kislány, akire a legjobban haragudott:

Irigy volt rá, mert neki rendes családja volt és ő is olyat akart magának.

Ám az a lány akkor szünetben éppen kiment az udvarra, ezért úszhatta meg a támadást. Az iskolában hetek óta érezni lehetett, hogy baj van a gyerekkel: fenyegetőzött, de a tanárok nem reagáltak rá megfelelően. A szúrásnál a gyerekek szerint a bent levő tanár pánikba esett, sikítozott, de szerencsére a többi diákot kiküldte. A késelő kislány annyit mondott, „végre megtettem”, utána teljesen lemerevedett, simán leültették egy sarokba, ahol gubbasztott. Az apja most teljesen magába zuhant – írja a lap. 

Az elkövető gyerek halállistát készített, melyen többnyire az osztálytársai neve szerepeltek: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. Úgy tudjuk, a lista létezése a gyerekek és a tanárok előtt sem volt titok, de nem néztek utána, gyerekcsínynek könyvelték el.

Ahogy arról beszámoltunk, előzetes letartóztatásba helyezték a kislányt. Az elsőfokú bíróság határozatáig, legkésőbb egy hónapig elrendelték a bőnyi iskolai késelés gyanúsítottjának letartóztatását – közölte az ügyben döntő Győri Járásbíróság kedden. A bíróság a fogva tartást a gyanúsított életkorára figyelemmel javítóintézetben rendelte végrehajtani

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.