Bőnyi késelés: halállistát vezetett a 6. osztályos kislány

Az első óra után, a szünetben szúrta hátba egy késsel osztálytársát a kislány. A késelő gyereket jó tanulónak és csendes gyereknek ismerték.

2024. április 30., 13:09

Szerző:

A bőnyi késelés a helyi iskolában történt, az első tanítási órát követő szünetben, minden előzmény nélkül: hátba szúrta osztálytársát egy 25 cm pengehosszúságú késsel az iskola hatodik osztályos tanulója. A 12 éves kislányt életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba. Az eset eddig tudható részleteiről korábban Nagy Ágnes ezredes, a vármegyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese tájékoztatta a sajtó képviselőit. Eszerint a szintén 12 éves elkövetőt a helyszínen elfogták, a lány gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Ahogy arról beszámoltunk, túl van az életveszélyen a hátba szúrt kislány. A szívtájékon szúrt kislányt mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, ahol elvégezték rajta az életmentő műtétet, állapota életveszélyes, de stabil. „Nagyon megijedtem anya!”– ez volt az első mondta Mirellának, amikor felébredt a több órás műtétből – írja az ACNews.

A bőnyi késelő gyerekről kiderült, hogy halállistát vezetett a társairól

„Előtte szétültették az osztályt, a szünetben kicsit vitatkoztunk ezen. Ő mögöttem ült, amikor ütést éreztem. Így jártál, mondta, és hangosan az arcomba nevetett. Ez nagyon fájt, nagyon bántott engem. Aztán bejött a terembe Zsófi. Megkértem, hogy szaladjon ki gyorsan. Aztán elsötétült minden. Elájultam ” – idézte fel a kislány zokogva a történteket.

A késelő gyereket jó tanulónak és csendes gyereknek ismerték, az elkövető egyik osztálytársa azt mesélte a Népszavának, hogy a lányt egyébként kedvesnek, mosolygósnak ismerik, akinek több barátja is van. „Nem szokott veszekedni, vagyis én nem láttam. Úgy tudom, előző este nagyon összeveszett az apukája meg az anyukája, annyira, hogy elvileg bántotta is az anyukáját, biztos emiatt borulhatott ki” – mondta a fiú, akit láthatóan megviseltek a történtek.

Az elkövető édesanyja nyilatkozott a Telexnek. A nő elmondta, hogy a lány apjával egy ideje megromlott a viszonya, nem is éltek együtt. Korábban már rendőrségi feljelentést is tett, amiben zajlik az eljárás. Hozzátette, szombaton ismét megfenyegette őket a férfi, rendőrt is hívott. Az esetről mégis az édesapától értesült, aki azzal hívta fel, hogy a „lányod megszúrt valakit az iskolában”.

Mirella édesanyja értetlenül állt a történtek előtt:„Nem haragszom a szurkáló osztálytársra, számomra csak az a fontos, hogy a gyerekem életben maradjon. De van, amit nem értek.

Mi vesz rá valakit arra, hogy kést vigyen az iskolába és halállistát írjon?

A fiam elmondása szerint ezen Mirella és két unokatestvére neve is szerepelt. Hogy nevelték ezt a gyereket a szülei? A férjem Ausztriában szakács, most indult haza, hogy a gyerekem mellett lehessen” – fogalmazott az AcNews-nak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)