Lázár járt már a batidai álomkastélyban, de csak hogy megismerje a tulajdonosok koncepcióját

2018. március 21., 18:39

Szerző:

Lázár a Magyar Narancsban teljes terjedelmében holnap megjelenő interjúban egyebek mellett elárulja, hogy járt már a kastélyban, amelyet azonban ő inkább csak vadászháznak nevezne.

A kastély szóról neki ugyanis Keszthely vagy Eszterháza jut eszébe.

Ezzel együtt elismeri, hogy egy prémiumkategóriás létesítményről van szó, már ha jól ismeri a beruházók és a befektetők célját, akiknek az értékesítés szempontjából kiemelten fontos volt, hogy felső kategóriás szállás és rendezvényhelyszín jöjjön létre a területen (amit a családja tulajdonában lévő földek teljesen körbevesznek). Ezt az  üzleti koncepciót, egyébként a beruházás kezdetekor személyes beszélgetések során ismerte meg, ami nem volt nehéz, mert minden szereplőt régről ismer.

Bővebben: az új tulajdonosok azért keresték meg, hogy kikérjék a véleményét a beruházási céllal létesítendő új vadászszálláshely ötletéről. Támogatta az elképzelést. Az újjáépített vadászház – legalábbis a beruházók egyes tevékenységei – pedig kapcsolódnak ahhoz a Návay Kornél Vadásztársasághoz, amelynek maga is a tagja. Ami nem titok. 

A batidai vadászkastély az építkezés során készült, később kiszivárgott felvételei
Fotó: Facebook/Vásárhelyiek a változásért

Mint ugyancsak megtudhatjuk, a vadászház tulajdonosai azzal is megkeresték, hogy tudnának-e egy kisebb területet a rendelkezésükre bocsátani. Lázárnak azonban, mint már korbábban elmondta, nincsenek százmilliói, hogy beszálljon egy ilyen beruházásba, tehát csak azzal tudta támogatni a projektet, hogy 

az édesanyja nevén lévő földetrület egy részét átadták, azzal, hogy ha a beruházás befejeződik, akkor azt a vadászház üzemeltetői majd térítés ellenében használhatják.

Mint már megírtuk, a hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy ahhoz köze lehet Lázárhoz, pláne, hogy a családja földjei veszik körül. A kastély papíron először Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, ő 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól, ő kezdte el építtetni a hatalmas házat úgy, hogy hódmezővásárhelyi források szerint korábban nem volt olyan látható vagyona. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonosa is van, és ide apportálta az ingatlanvagyont. Kulik és Lázár János könnyen összeköthető: mielőtt még a miniszter polgármester lett volna Hódmezővásárhelyen, a városházán dolgozott együtt az ügyvéddel, és később Kulik Jenő rendszeresen adott jogi tanácsokat Lázár Jánosnak, továbbá a Miniszterelnökség – amelyet Lázár vezet – is szerződött vele.