Egynegyedéig sem tudja megtölteni nézőkkel az új stadionját a MOL Vidi, pedig ez a stadion 14,6 milliárd forintba került

2019. február 10., 21:24

Szerző:

2018. november 21-én Welhello-koncert és egy Újpest FC ellenii meccs kíséretében adták át milliárdos vállalkozó és miniszterelnöki kötélbarát Garancsi István futballklubjának, a MOL Vidinek az új stadionját. A stadion 14,6 milliárd forintba került, 14 200 férőhelyes, és pillanatnyilag a legmodernebb stadion Magyarországon, az UEFA 4-es kategóriában szereplő követelményeknek megfelelően alakították ki, aminek ellenére kong az ürességtől, a 444 legalábbis azon kajánkodik, hogy a székesfehérváriak Diósgyőr elleni szombati NB I-es meccsére mindössze 2540 néző volt kíváncsi.

A MOL Vidinek idén ez a második otthoni NB I-es meccse volt, a nézőszám pedig azt jelenti – fűzhetjük hozzá –, hogy  egynegyedrészt sem tudja megtöltenie a stadionját. Nem tudta ugyanis a múlt héten sem, amikor a MOL Vidi Orbán Viktor kedvenc csapatát, a Puskás Akadémiát látta vendégül 2980 néző előtt. Ráadásul a Puskás Akadémia 3:0-ra, a Diósgyőr tegnap 2:1-re verte Garancsi István klubját.

A MOL Vidi jelenleg második az NB I-ben, a 20 forduló után 34 pontja van a 43 ponttal az z élen álló Ferencváros mögött. 

Avatóünnepség az új fehérvári futballstadionban
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor  egyébként a szívén viseli a MOL Vidi sorsát, szülővárosa futballklubjáról van szó, amelynek a kedvéért 2018. július 25-én magánrepülőgépen utazott el Várnába a csapat Ludgorec elleni meccsére. Augusztusban derült ki, hogy az útját maga a klubtulajdonos, a cégeivel milliárdops közbeszerzéseket nyerő Garancsi István fizette . A miniszterelnök nyilvánvaló összeférhetetlenséget, a korrupció gyanúját azzal intézte el, hogy harminc éve is így utazott, és ezután is így fog.

Garancsi Istvánt illeti, ő az építőiparban utazó Market Zrt. tulajdonosa, amely augusztusban nyert el egy 930 milliós kórházfelújítást, a Szent Ferenc Kórházét, és 10,67 milliárdért építheti fel az új országgyűlési irodaházat Kossuth téren, a volt MTESZ-székház területén. Másik cége, a Mobil Adat Kft. szállíthatja a SIM-kártyákat a NAV online pénztárgépeibe, az érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. májusban öt évre megkapta a budapesti elefántfülés hirdetések használati jogát, a tulajdonában lévő G4S Készpénzlogisztikai Kft. pedig a MÁV bevételét szállíthatja 466 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 176 millióval többért. A Market tavaly nettó 107 milliárd forintos árbevételt ért el, 20 milliárd forinttal többet, mint 2016-ban. azután egyébként, hogy szeptember elején kitört Orbán magánrepülőgépes botránya, a Market Székesfehérvártól megkapta a megbízást az Alba Aréna, egy 25,75 milliárd forintos sportcsarnok felépítésére is.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.