Átadták a MOL Vidi 14,6 milliárdos új stadionját

2018. november 22. 10:26 - szerző: Ágoston Zoltán

Egy évet késve szerdán Székesfehérváron átadták MOL Vidi új stadionját. Pikáns, de a környező természetvédelmi terület rehabilitációjával és a 30 méteres torony felújításával együtt 14,6 milliárd forintból elkészült arénát – derül ki az Index riportjából – az a Welhello nyitotta meg, amelyet egy időre kitiltottak a Petőfi Rádióból, mert az énekese, Fluor Tomi áprilisban a Petőfi TV élő műsorában bekiabálta Soros György nevét. Délután ötkor, miközben Fluor Tomi azt énekelte, hogy

„Mit csináljak veled?”

még mindössze kétszázan ültek a stadionban, amely végül csak akkor telt meg hozzávetőlegesen kétharmadrészt, amikor este hétkor a MOL Vidi pályára lépett az Újpest FC ellen. Az árra vetítve a stadion 14 200 férőhelyének mindegyike egymillió forintba került. 

Avatóünnepség az új fehérvári futballstadionban
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ami a stadionavatókat illeti, a fideszes politikusok már tudják, hogy megnyitó beszédet tartani nem túl hálateli dolog – Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét a futballszurkolók májusban simán kifütyülték a DVTK új arénájának az átadásakor –, és valószínűleg ez az oka, hogy Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester üdítően rövid, mindössze egyperces felszólalásra vette át a szót. És persze beugrott maga Orbán Viktor is, akiről szeptemberben derült ki, hogy 17 milliárdos luxus-magánrepülőgéppel utazott a Mol Vidi Ludogorec elleni júliusi meccsére Bulgáriába, Várnába , az útját pedig Garancsi István fizette.

Később a Facebookon A legkisebb is számít címmel megjelent egy videó, amelynek a tanúsága szerint a miniszterelnök a MOL Vidi új stadionjának az avatóünnepsége után  beugrott a márkaboltba, és vett három pólót a három unokájának.