Öt évre megkapta a budapesti elefántfülés hirdetések használati jogát Garancsi István cége

2018. május 5. 20:24 - szerző: Ágoston Zoltán

Még tavaly augusztusban írtuk meg a Zoom nyomán, hogy a magát Orbán Viktor kötélbarátjaként aposztrofáló Garancsi István cége, az ESMA Zrt. két éven át gyakorlatilag ingyen használhatta a köztéri lengőkaros – közkeletű nevén elefántfüles – hirdetési felületeket Budapesten, később pedig azt, hogy az emiatt tett feljelentést az ügyészség olyan gyorsan utasította el, mintha tűzbe nyúlt volna. Most a hvg.hu írja, hogy Garancsi István még többet profitálhat a kiváló kapcsolatából Orbánnal, az ESMA öt évre megkapta az elefántfüleket, a cég ugyanis nyert, a múlt szerdán hirdették ki győztesként a Fővárosi Közgyűlés a közvilágítási oszlopok hasznosítására kiírt pályázatán.

Garancsi István és Orbán Viktor egy korábbi felvételen
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Milliárdos bizniszről van szó, egy-egy hirdetés bérleti díja ugyanis egy hónapra 110 ezer forint. Az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban az ESMA egyébként 95 százalékos kedvezménnyel adta a plakáthelyeket a pártoknak. 

Garancsi István többek között a Videoton FC, az építőiparban utazó Market tulajdonosa, a MET energiakereskedő 10 százalékos résztulajdonosa,  a NAV online pénztárgépeihez SIM-kártyát szállító Mobil Adat Kft. többségi tulajdonosa, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke. Deklaráltan kitűnő viszonyban van Orbánnal, akit egyszer a „kötélbarátjaként” aposztrofált. A kifejezés a hegymászó zsargonból származik. Így nevezik, amikor a kötél két végén két ember csak egymásra lehet utalva.