Kövér uralmi igények

Azt állítja Kövér László, a Szabadság téri emlékműről, hogy az nem tesz különbséget a német megszállás áldozatai között.

2014. augusztus 21., 09:45

Azt állítja Kövér László,
az Országgyűlés elnöke (a Heti Válaszban a Szabadság téri emlékműről), hogy az emlékmű nem tesz különbséget a német megszállás áldozatai között, a kormányzat pedig nem vesz részt abban, „hogy egy politikai kisebbség uralmi igényeihez alakítsuk a történelem értékelését, és az egész magyar társadalmat fasisztává és antiszemitává nyilvánítsuk”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy senki nem akarja az egész magyar társadalmat fasisztává és antiszemitává nyilvánítani. Ellenben a kormány ezzel az emlékművel az egész magyar társadalmat minősíti áldozatnak, és az a bizonyos „politikai kisebbség” amiatt tiltakozott, hogy minden felelősséget a németekre hárít. Holott a helyén maradó Horthy sem volt áldozat, mint ahogy az a Nyirő József sem, aki a Szálasi-féle parlament tagjaként éltette a németeket, és akinek újratemetésében maga Kövér László vállalt dicstelen szerepet. Egy pillanatnyi politikai többség uralmi igényeihez alakítva a történelem értékelését.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.