Sehogy sem jön ki a kormány Soros-konzultációs eredménybizonygatása

2017. december 13., 07:20

Szerző:

A nemrég feljelentéssel, illetve perrel megfenyegetett Hadházy Ákos szerint „kezd már nagyon szánalmas és unalmas lenni” a konzultációs hazudozás. Ahogy a kormány egyre inkább próbálja bizonyítani a potemkinkonzultáció számait, úgy kerül egyre nagyobb bajba – írja. Az LMP társelnöke hosszú Facebook-bejegyzésben számolt utána annak, amit a kormányoldal, valamint nyomában az állami szervek és intézmények, így már a Magyar Posta is állítani próbál a nemzeti konzultáció számairól.

Hadházy azt írta: „továbbra is titkolják (okkal), hogy napi bontásban hány levelet kaptak, de a Posta most kiadta a számlázási adatokat. Ezek szerint

októberben 214 ezer levél érkezett (a kipostázás október 2-án indult, és az első levelek elvileg október 10-én érkeztek vissza a NISZ Zrt.-hez), novemberben viszont 1,9 millió. Ez októberben 10 ezer/napot jelentene, novemberben pedig HIRTELEN 64 ezer/nap ÁTLAGOT.

Az átlag persze kijöhet úgy is, ha valaki, mondjuk, a Kossuth téren felad november végén egymilliót. Csak hát ugye az nem ér…” – írta a képviselő, aki más furcsaságokra is felhívta a figyelmet.

Hadházy szerint mindenesetre sehogy sem jön ki a kormányzati matek konzultációügyben, amit súlyosbít a titkolózás, hiszen a postai elszámolásokat, valamint a napi forgalmi bontást, adatokat tovább titkolja a Fidesz-kabinet. Sőt az LMP-társelnök posztjához olyan kommentek is érkeztek, amelyek a hétvégén nagy dérrel-dúrral bejelentett feldolgozási adatokat és válaszadási eredményeket is megkérdőjelezték, hiszen 38 ezer munkaórára volna szükség ahhoz, hogy a kormány által állított mennyiségben megfelelően ellenőrizzék a válaszívek hitelességét és a válaszokat.

Megírtuk: nem is a kormány, hanem a Fidesz egyik szócsöve jelentette be (!), hogy „minden eddigi rekordot felülmúlt a nemzeti konzultáción való részvétel, amelyen az összesítés szerint 2 301 463-an vettek részt”. Arról a Fidesz kommunikációs igazgatója nem beszélt, hogy a konzultációt az interneten akárhányszor ki lehetett tölteni, amikor pedig Hadházy Ákos LMP-s politikus elérte, hogy egy pillanatra betekinthessen a visszaküldött konzultációk tárolási körülményeibe, több jel is arra utalt, hogy a valóságban jóval kevesebb ív érkezhetett vissza az állami szervekhez, mint amennyit a kormány állított. Válaszul a kormány feljelentette Hadházy Ákost, ám az LMP társelnöke a 168 Órában maga is jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Potemkinkonzultáció: üres dobozok

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.