Orbán Viktor kemény üzenetet kapott a DK-tól

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

2024. április 25., 18:22

Szerző:

Újabb kemény üzenetet kapott Orbán Viktor a DK vezető politikusától, Dobrev Klárától. „Ma Budapesten 3 különböző helyszínen, szervezetten, szinte egyszerre támadták meg a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistáinkat. A támadók engem és Karácsony Gergelyt szidalmazták a támadás közben. Olyan emberek sérültek meg, akiknek az volt minden „bűnük”, hogy az ellenzék győzelméért és a hatalom leváltásáért gyűjtötték az ajánlásokat a saját szabadidejükben” - közölte Dobrev Klára.

A DK-s politikus az esetről szóló facebook-bejegyzésében hozzátette, eddig csak hazudtak róluk, lejáratták és fenyegették őket, ma viszont fizikai erőszakhoz folyamodtak ellenük.

„A hatalom ma olyan határt lépett át, amit csak diktatúrák szoktak. Eddig és ne tovább, ezt nem fogjuk eltűrni! Mi, ellenzékiek megtanultuk, hogy aki egyikünket támadja, az mindegyikünket támadja. Mi összetartozunk, éppen ezt erősíti meg ez a példátlan támadás is.”

- közölte Dobrev Klára. Ezután az áldozatoknak mielőbbi gyógyulást kívánt, és ígéretet tett arra, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy a támadók megbűnhődjenek ezért. Orbán Viktornak pedig azt üzente:

hiába minden, nem tudtok minket megállítani!

Orbán Viktor: a magyarok ma jobban élnek

Nem egészen így gondolkodik a közelgő választások kapcsán a miniszterelnök. Orbán Viktor ugyanis majd egy hete a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison kijelentette, a választási győzelem csak eszköz, amellyel az embereket szolgálhatják, és a kormánypártok ezt teszik 14 éve.

A bizalmat megőrizni, újra kiérdemelni nehéz feladat, így ha nyerni akarunk, vállalnunk kell, hogy kik vagyunk: mi vagyunk azok, akik talpra állították a magyar gazdaságot, amit a Gyurcsány-féle baloldal csődbe vitt.

Beszédében továbbá kiemelte: ma egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon és kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint Gyurcsányék alatt. Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak. Most is számítunk rájuk ebben a választási küzdelemben is - fogalmazott a kormányfő, aki végül hozzátette azt is: a kilátások a magyar gazdaságban biztatóak, ne legyünk álszerények. Ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei.

(Kiemelt képünk forrása: Dobrev Klára facebook oldala)