A vak komondor ismét visszatér: Balogh József újra polgármester lenne Fülöpházán

Balogh József a saját lányát váltaná a polgármesteri székben.

2024. április 26., 09:06

Szerző:

2024-ben visszatérne a polgármesteri székbe Balogh József, aki függetlenkén indul és már az ajánlóíveket is átvette –szúrta ki a 444.hu a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

Vak komondorosként azóta emlegetik, hogy 2013-ban polgármesterként, a Fidesz parlamenti képviselőjeként részegen megverte akkori élettársát – írja a 24.hu. Akkor Balogh József azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését.

A botrány miatt a Fidesz 2013-ban kizárta Baloghot, de mandátumát nem adta vissza. (A történet egyetlen szemtanúja, a híres vak komondor még abban évben elpusztult.) 2014-ben kihívó nélkül újra polgármesterré választották.

Amikor később előkerültek a bizonyítékok, a tárgyaláson Balogh József beismerte bűnösségét. Balogh Józsefet 2016-ban jogerősen 10 hónap börtönbüntetésre ítélték. Az ítéletet másodfokon hozta meg a kecskeméti törvényszék, és súlyosbította az első fokon hozott, csak pénzbüntetésről szóló ítéletet. A börtönbüntetést ugyanakkor 2 évre felfüggesztették.

Balogh az ítélet ismeretében annak idején benyújtotta a lemondását, mert pontosan tudta, hogy az önkormányzati törvény szerint amúgy is visszavonták volna a megbízását. Az időközi választást lánya, Nagyné Balogh Csilla függetlenként nyerte. Ő a jelek szerint nem indul újra, egy másik független jelölt, Juhász István lehet Balogh kihívója.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

2024. május 5., 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.