Kocsis Máté szerint a Fidesznek semmi köze ahhoz, ami a Hír TV-vel történt

2018. augusztus 2., 09:22

Szerző:

Szerdán a Hír TV-ben az új kormányközeli vezetés látványosan átvette a hatalmat, Kálmán Olgától Csintalan Sándoron át Bodacz Balázsig a csatorna több ismert arcát kirúgták, Kálmán Olga utódja pedig Földi-Kovács Andrea lett, akinek a Magyarország élőben címen elindított esti műsorába elsőként Kocsis Máté ült be. A józsefvárosi polgármesterből a parlamenti képviselővé és fideszes frakcióvezetővé avanzsáló politikus azt mondta,

a Fidesznek a mai napon történtekhez semmi köze.

A kijelentés, valljuk be, kissé hamisan cseng annak a fényében, hogy Kocsis Máténak deklaráltan máig fáj, hogy a Simicska Lajos és Orbán Viktor közötti szakítás, a 2015. február 6-i G-nap után a Hír TV kormánykritikussá vált, amit ő úgy fejezett ki, hogy  

„ellopták” a jobboldal tévéjét,

Most megnyugtatott mindenkit, hogy ő nem fideszes, hanem mindössze egy „a saját szavazótáborunk számára szerethető” televíziót szeretne, és hogy a gyengébbek is értsék, arra kérte a kormánypárti politikusokat, hogy szerepeljenek újra a Hír TV műsoraiban. A G-nap óta a fideszesek bojkottálták a csatornát.

– Egy sötét korszak zárult ma le

– vélte. 

(A 24.hu nyomán)

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.