Kocsis Máté: Ellopták a jobboldal tévéjét

2018. március 12., 22:06

Szerző:

Kocsis Máténak máig fáj, hogy az egykori kollégiumi szobatársak, Simicska Lajos és Orbán Viktor hírhedt 2015-ös összeveszésével „a nemzeti jobboldal” elveszítette a Hír TV-t – derül ki a milliárdos vállalkozó és egykori fidesz-pénztárnok tulajdonában lévő kereskedelmi televízió szürreális riportjából.

 

A józsefvárosi polgármester, a Fidesz budapesti elnöke gyakorlatilag összeveszett a riporterrel egy interjúkísérlet közben. „az egykor szebb napokat látott Hír TV is megjelent? – kezdte, ami után a következő párbeszéd hangzott el:

– Miért mondja ezt nekünk?

– Mert ellopták a jobboldal tévéjét a Simicskáék. Ez nekem a mai napig fáj.

– Mindig is az övé volt. Kitől lopta el?

– Hát a nemzeti jobboldaltól.

– Mindig is az övé volt, nem volt kitől ellopnia.

– Miért gondolja ezt? 

– Úgy tudjuk, az övé volt korábban is.

– Igen? Akkor ebben is hazudott magának. Beszélt már vele? Simicskával?

– Nem.

– Én már sokat. 

– Akkor elmondja, kié volt előtte?

– A polgári jobboldalé volt, nem ilyen gazembereké, mint Simicska.

– Üzen neki valamit esetleg?

– Hogy szégyellje magát.

Kocsis később azzal adott magyarázatot a hajmeresztő kirohanására, hogy a Fidesz 2002-es választási veresége után „a polgári jobboldal” tégláról téglára építette fel a médiáját, amelyet az állítása szerint Simicska ellopott. „Mindannyian előfizettünk a Magyar Nemzetre, mindannyian néztük a Hír TV-t” – utalt a józsefvárosi polgármestere Orbán Viktor emlékezetes felhívására. Ennek a kijelentésnek a szépséghibája csak az, hogy amíg Simicska 2015-ig élet-halál ura volt a Fideszben, Kocsis még 1999-ben a Csurka István-féle szélsőjobboldali Magyar Igazság És Élet Pártja ifjúsági tagozatában kezdte a politikai karrierjét, a Fidesz tagjaként pedig csak 2006-ban tűnt fel mint józsefvárosi képviselő és az akkor ellenzéki párt delegáltja a Fővárosi Választási Bizottságban. A MIÉP-es múltjáról a honlapján szereplő önéletrajza nagyvonalúan hallgat.