Belső utasításban tiltotta meg a fideszes képviselőknek a sorosozást a pártközpont

2018. február 28., 07:59

Szerző:

Utasításba adták a fideszes képviselőknek, hogy a Facebook-oldalukra semmilyen negatív, lejárató Soros Györggyel kapcsolatos anyagot ne tegyenek ki – értesült a Magyar Nemzet

A lap birtokába került dokumentum tanúsága szerint a hódmezővásárhelyi kudarc után a kormánypárt kénytelen sietve  újrahangolni az eddig főként a 87 éves milliárdos ellen történő uszításra épülő kommunikációját, ami elég látványos fordulat ahhoz képest, hogy nemrég még a párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs arról küldött sorvezetőt a képviselőknek, hogy a Soros György zsebében lévő ellenzéki politikusokat emlegessék, ha a kormány által tavaly szép csendben befogadott 1300 menekültről kapnak kérdést. A képviselőkre vonatkozó tilalom mellett a pártközpont persze fenntartja a magának a sorosozás jogát. Ezt tanúsítja az a kedd délutáni közlemény is, amelyet a Fidesz adott ki, és amely Soros György emberének nevezi Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét.

A pártközpont az utóbbi hetekben többször is eligazította a seregeket. Januárban arra utasították a képviselőket, hogy mindenképp emlékezzenek meg a Magyar Kultúra Napjárólfebruár közepén pedig maga Gulyás Gergely rágta a parlamenti bajtársak szájába, miként kell megnyilvániulniuk Tborcz ügyben.

Más kérdés, hogy eljut-e mindenkihez az üzenet. A jelek szerint Budai Gyula például tegnap még nem fogta az adást, amikor Karácsony Gergelyt még mindig egy Soros György feliratú ekével akarta beszántani, noha Bencsik András és Bayer Zsolt addigra már kijelölte a kommunikáció új útjait Mészáros Lőrinc-féle  Echo TV-ben.

 

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.