Nincs össze-vissza dumálás a Fideszben Tiborcz-ügyben, mindenki kapott utasítást, mit kell szajkóznia

2018. február 16., 07:39

Szerző:

Nem fordulhat elő olyan csúfság a kampányban, hogy saját feje után mondjon valamit egy fideszes (különösen képviselőjelöltek), ha Orbán vejének hatalmas csalási ügyében kérdezik. Maga Gulyás Gergely gondoskodott róla, hogy mindenki, minden körülmények között a megfelelő választ adja: a Magyar Nemzet szerint a frakcióvezető válságkommunikációs sorvezetőt küldött minden fideszes politikusnak.

„Minden esetben az alábbi kommunikációhoz tartsátok magatokat” – írja Gulyás a lap birtokába került levélben. Nem találtak ki semmi újat, csak az eddig hazugságok és csúsztatások szajkózására szólította fel a címzetteket. 

Eszerint ha kérdeznek ezzel kapcsolatban, három válasz adható:

  • „Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”.
  • „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”.
  • „Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”

Na de mi van akkor, ha a ravasz újságíró felveti, hogy „de Tiborcz István is tulajdonosa volt a cégnek.” Erre pedig az alábbi kioktató hangvételű választ kell visszamondania a fideszes képviselőknek:

  • „Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.”

Csakhogy Tiborcz Istvánnak a cég 2009-es alapítása óta folyamatosan volt valamilyen formában köze az Elioshoz az unió által vizsgált időszakban. Sőt, az E(OLAF) jelentése szerint a vizsgált és nehezményezett 35 projektből mindössze háromnak a kiírása esett a Közgép-érára. Ráadásul az egész A NER nászajándéka volt a nemzet vejének és különösen persze feleségének: a Közgép néhány héttel a nagy esküvő előtt szállt ki a közpénzből jó alaposan felpumpált cégből. (Vannak azonban olyan értelmezések is, melyek szerint Tiborcz üzleti tevékenysége már Simicskának is vállalhatatlan volt.) Tiborcz mindenestere 2015-ben nagyjából 3 milliárd forintért adta el részesedését a cégben.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.