Szétesett a fideszes kommunikáció, ukázt kaptak a képviselők, mit és hogyan posztoljanak

2018. január 25., 10:48

Szerző:

Miután a Fidesz nemrég szigorú kommunikációs sorvezetőt küldött szét a képviselőinek migrációs témában, máris újabb utasítás érkezett a kormánypárti politikusokhoz – értesült a Magyar Nemzet. A fideszes képviselőknek január 22-én, a magyar kultúra napján kellett posztolniuk közösségi oldalukon, a lap információi szerint a kedvenc magyar költőjüktől vagy festőjüktől kellett kitenniük egy-egy idézetet vagy alkotást. És ez nem minden, a kormánypárti ukáz ugyanis a posztolás veszélyeire is figyelmezteti a politikusokat.

A levélben többek között az áll:

„Arra kérünk benneteket, hogy úgy végezzétek el a feladatot, hogy abban ne legyen kockázat. Ne feledjétek, az ellenzéki sajtó minden megmozdulásunkat aprólékosan figyeli, nem hibázhatunk egy ilyen bejegyzéssel.”

Ráadásul úgy tűnik, hogy a Fidesz saját embereiben sem bízik, még azt is ellenőrizték, eleget tettek-e a képviselők az utasításnak. Posztolás után ugyanis el kellett küldeniük a felület linkjét, és ha mégsem posztoltak, mert például a választókerületi elnök nem egyezett bele, akkor azt is jelezniük kellett.

Fotó: Facebook/BémethSzilárd

Ami a kultúrát illeti, több vezető fideszes politikus is a Himnuszra való emlékezéssel oldotta meg a nemes feladatot, így tett például az Arany János-emlékév fővédnöke, Németh Szilárd, Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is.

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.