Laár András nyugdíjasként az anyagi helyzetéről vallott: Egyáltalán nem lettem gazdag, épp a felszínen vagyok

Laár András egy friss interjúban beszélt az egész eddigi életére visszatekintve.

2024. április 28., 07:51

Szerző:

Laár András egy friss interjúban arról beszél, hogy bár nem gazdagodott meg, remekül érzi magát. Ez a MindFuel Podcast legutóbbi epizódjából derült ki, amit az oldal alján tud teljes egészében megtekinteni.

Laár András boldog, de nem a pénztől

Laár András a '80-as évek egyik legnagyobb slágerét szállította le az Afrikával a KFT frontembereként, a '90-es években pedig az ország egyik legnépszerűbb humoristájává vált a L'Art Pour L'Art Társulattal. Besenyő Pista bácsi megszemélyesítője mégsem lett dúsgazdag ezekből a rendkívüli sikerekből, de a podcastban pontosan ezt az üzenetet próbálja közvetíteni: nem is a pénz a szükséges a boldogsághoz.

„Pazar életem van, komolyan mondom! Nem anyagilag, én egyáltalán nem lettem gazdag, állandóan így vagyok, hogy pont épp, hogy a felszínen vagyok vagy picit feljebb, de semmi meggazdagodás. De ez nem érdekes. Képzeld el, hogy én olyan jól érzem magam, hogy kész! Hazamegyek, gyerek lefekszik, a feleség is, és akkor én éjféltől mondjuk reggel hatig dolgozhatok. Vagy azt csinálok, amit akarok. Persze figyelni kell dolgokra, de a lényeg az, hogy ilyet, hogy három éjszaka alatt írtam meg egy egész új műsort... Képzeld el! Az előző, amit most éppen már kezdtem játszani, azt három éjszaka alatt írtam meg. Az összes hülyeséget, és persze végig röhögcséltem. Szóval ez szerintem egy nagy mázli”

– fogalmazza meg Laár András, mennyire boldog attól, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret csinálni, és ez számára fontosabb, mint a meggazdagodás.

Laár Andrást nem érdekli a politika

Az anyagiakkal kapcsolatban az a kérdés is elhangzik, hogy nem csalódott-e Laár András amiatt, hogy ilyen sikerek után nem sikerült olyan vagyont összeszednie, hogy nyugodtan hátradőlhetne idős korában. Erre a következőket mondja a 68 éves, Karinthy-gyűrűs humorista-énekes:

„előbb-utóbb csak ez lesz. Valahol egyszer majd csak abba kell tudni hagyni azt, hogy én pénzért dolgozzak. Én most már nyugdíjas vagyok, és még mindig abból élünk, az egész család abból él, amit én keresek. Nagyon egyszerű a magyarázat, mert se a KFT zenekar, se a L'Art Pour L'Art, se én külön nem álltunk oda semmilyen politikai szél mellé. És ezért nem kaptuk meg azokat a külön juttatásokat, amiket azért kaptunk volna. Már a Kádár-rendszerben sem, és aztán utána sem. Mi soha nem kaptunk extrapénzt, hogy most 10 milliót vagy Kossuth-díjat vagy ilyesmit. Az megoldaná. Gondold el, hogy valaki kap egy Kossuth-díjat, az 25 millió. Na, hát most énnekem még életemben nem volt 25 millióm. Gondold el, hogy ha most lenne hirtelen 25 millióm, akkor azért befoltoznám a réseket, még lehet, hogy maradna is egy kicsi megélni, és akkor nem kéne annyit dolgozni.”

Laár András azt mondja, hogy nem hisz egyik oldal jószándékúságában sem, hozzáteszi, hogy szerinte az összes politikus a maga pecsenyéjét sütögeti, ezért nem hisz a politikában, és ezért nem állt soha oda egyik politikai oldalhoz sem. A lényeg, hogy mindezzel együtt nem kell őt sajnálni, nagyon jól van.

Az alábbi videó ezen kívül még a következő kérdésekre is választ ad: mire készül Besenyő Pista bácsi? Miért érzi magát András „uralt skizofrénnak”? Hogyan segít rajtunk a helyes légzés és a rezgés? Milyen izgalmas zenei projekten dolgozik mostanában? Hogyan lépjünk túl a szorongásainkon? Itt nézheti meg a teljes interjút, kattintson a play gombra!

(Kiemelt kép: YouTube/Armadillo)