Tűcsere

Augusztus 27-én Budapest Józsefváros képviselő-testülete 14 igen, 2 nem, 1 tartózkodás mellett megszavazta Kocsis Máté polgármester előterjesztését a Kék Pont Alapítvány anyagi támogatásának és – ami ezzel egyet jelent – az ingyen tűcserének megszüntetéséről.

2014. szeptember 8., 10:45

A tűcserével megakadályozható, csökkenthető lenne az AIDS, a hepatitis C és más különféle intravénásan terjedő fertőző betegségek terjedése.

Kíváncsi voltam, mennyibe kerül egy „adag” heroin. Irány az internet: 6000 és 16 000 forint között. Na és egy eldobható, egyszer használatos, steril injekcióstű? Nem hittem a szememnek. Bruttó áron, áfával 7, azaz hét forint.

Hát ha a drogfogyasztónak 6–16 ezer forintot megér egy döfés, akkor sajnál 7 forintot a tűre? Egyetértek a józsefvárosi képviselő-testület döntésével!

Erre mondják azt, hogy a tűcsere ürügyén foglalkoznak a kábítószer-fogyasztókkal, -függőkkel, és megpróbálják visszavezetni őket a szer nélküli életbe. Viszont újságcikkek, könyvek, riportok bizonyítják: a kábítószer-fogyasztók, -függők pontosan tudják, hogy káros, tragikus, amit „művelnek”, pontosan ismerik a lehetséges következményeket, a fertőzés veszélyeit. Mégsem hagyják abba – ennek sokféle oka van, az addiktológus orvosok tudnának erről beszélni.

A drogfogyasztás kriminális kapcsolatáról most nem térek ki, kevesen tudják gond nélkül beszerezni a 6–16 ezer forintos egyszeri adagot zsebpénzükből, jövedelmükből.

Ezért értek egyet a döntéssel.

Láng Róbert
Budapest

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.