Szerencse, hogy a miniszter csak teremben focizik

Azt állítja Szijjártó Péter, hogy a minisztérium több mint 800 alkalmazottjából jelenleg mindössze ketten futsaloznak.

2014. november 28., 19:00

Azt állítja Szijjártó Péter,
külgazdasági és külügyminiszter (az ATV Szabad Szemmel című műsorában, arra a kérdésre, hogy miért kapott állást a minisztériumban több korábbi futsalos csapattársa), hogy a minisztérium több mint 800 alkalmazottjából jelenleg mindössze ketten futsaloznak.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a kettőn kívül még négyen vagy fociztak a Dunakeszi Kinizsiben, vagy dolgoztak a Futsal Klubnál. Az már hat. Ha azt vesszük, hogy egy futsalcsapatban négy mezőnyjátékos és egy kapus van, akkor még tartalékra is futja. Diplomatikusan fogalmazva. Másfelől viszont szerencse, hogy a miniszter csak teremben focizik, hiszen a labdarúgásban 11 játékos alkot egy csapatot. Persze 800 külügyeshez képest az se olyan sok.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.