Orbán sekélyes ügyei

Ahol az emberi jogokat tiszteletben tartják, tolerancia és nyitottság van...

2015. november 20., 17:34

Azt is állítja Orbán
(a Die Weltwoche című svájci hetilapnak adott interjújában), hogy „Európa elitje, ha szellemi természetű kérdésekről van szó, csak sekélyes és másodrangú témákat vitat meg. Olyan kedves ügyeket, mint az emberi jogok, a haladás, a béke, a nyitottság és a tolerancia.”

Ezzel szemben a tény az,
hogy ezek se nem sekélyes, se nem másodrangú, se nem kedves ügyek: mindhárom jelző totálisan téves és hamis. Az emberi jogok semmibevételével, eltiprásával ugyanis szabaddá válik az út a legkülönbözőbb embercsoportok, népek és nemzetek leigázására, sőt elpusztítására. Ott viszont, ahol az emberi jogokat tiszteletben tartják, tolerancia és nyitottság van, nő az esély a békére és a haladásra. Ha ez másodrangú és sekélyes, akkor nem tudjuk, miről beszélünk. Helyesebben: nem tudja.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.