Lánczi András esete a Prezivel

A 168 Óra fontosnak tartja, hogy a blogvilág figyelemreméltó civil szövegei eljussanak azokhoz az olvasókhoz is, akik nem követik az interneten megjelenő eszme- és véleménycseréket. Minden átvett írást a blog működtetőjének engedélyével közlünk, csak akkor, ha ehhez a szerző is hozzájárul, és tiszteletben tartjuk, ha anonim kíván maradni. Az alábbi írás az blogban jelent meg, és igen sokan reagáltak rá. Például így: Ez erős. „És bár ne lenne ilyen jó.”

2014. december 1., 12:11

Szerző:

„Kikérek magamnak minden gyanúsítgatást. Annak a 80 embernek a nevében is, aki az alapítványban és a zrt.-ben főállásban dolgozik. Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában. Csak míg utóbbinál elvileg objektíven mérhető a teljesítmény, a mi esetünkben a politikai ellenfelek soha nem fogják elismerni.”

(Lánczi András, Heti Válasz.)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ebben minden benne van, Bartók hajójegye, Petri utolsó felese, Latinovits József Attila-parafrázisa a balatonszemesi vasútállomáson. Minden benne van, ami eltaszít, ami nem enged vissza, a fullasztó ezeréves szarszag.

Ebben minden benne van, amit csak a zsigereiddel érzel, amit soha nem tudsz kimondani, csak nekifeszülsz a rendőrsorfalnak, csak dörömbölsz a kisfogház cellája falán, csak ellövöd az utolsó töltényt, amit pedig magadnak tartogattál.

Ebben minden benne van, ami miatt elveszítetted a fiad, aki Skóciába ment vagont rakodni, ezerszázharminc koszos fontért, amiből még ki kell fizetni a szállást meg a Tesco-kaját, de mégis olyan boldog este a Skype-on.

Ebben minden benne van. A matektanár, aki végigdolgozta az életét, de nem tölti fel a „portfóliót”, ezeknek nem, ezeknek akkor sem, a doki, aki nem fogadja el anyádtól az ötezer forintot, mert nem maradt más neki, csak az elnemfogadás.

Ebben minden benne van. Háromezer-négyszázhetvenkét kilőtt fácán, orrszarvú és okapi, a hét és fél méter belmagasságú György-korabeli jacuzzi, a vészvillogós minisztériumi Ferrari a kebabos előtt a külső sávban, a belső sávban, a VIP-szektorban, a különteremben, Lajossal, Sándorral, Tiborral, házi pálinkával, tokaszalonnával.

Ebben minden benne van. A vérdíjként kapott kutatóintézet, kuratóriumi tagság, Kossuth-díj, nagyköveti poszt, a hálás tekintetek, a „lenne itt még valami, államtitkár uram”-ok, a tehetséges unokaöccsök, még tehetségesebb nagybácsik és legtehetségesebb sógornők.

Ebben minden benne van, ami megfojt, ami visszaránt, a halkan elmormolt anyátokúristenit, a hagydafrancbanemérannyit, az elkellmenniinnen, az anyátnemhagyhatjukegyedül és a denembíromtovább.

Ebben minden benne van, a hallgatásaink, a hazugságaink, a cserbenhagyásaink, feljelentő leveleink és a vagonajtó csattanása.

Ebben minden benne van. A szoba-konyhás, tulajdonképpen szépen felújított Mohácsunk, csendes, lichthófra néző Világosunk, a megkímélt állapotban, igényesnek eladó Don-kanyarunk, a majdnemjeink, a lényegébenvévék, a bizonyosszögbőlvégülis.

Ebben minden benne van. Ahogy egymás arcába üvöltünk, egymás karjába, szívébe, lelkébe marunk.

......ahelyett, hogy.....

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.