Tiborcz István a nevére vette a cégét, amelynek 4,1 milliárdos nyeresége volt tavaly, de nem szeret fizetni az alvállalkozóinak

2018. június 26. 21:36 - szerző: 168 Óra

Néhány nappal ezelőtt érkezett a cégbíróságra egy irat, amelyben Tiborcz István bejelentette, hogy minősített többséget szerzett a BDPST Zrt. nevű ingatlancégben. A miniszterelnök veje már eddig is tulajdonos volt a társaságban, de májusban megvásárolta régi üzlettársa, Hamar Endre részvényeit, és így most már övé a cég túlnyomó része – írja a Direkt 36.

Hogy Tiborcz pontosan mennyi részvényt vásárolt Hamartól, azt nem tudni, de a „minősített többség” megfogalmazás a jogszabályok szerint azt jelenti, hogy legalább a cég 75 százaléka az övé. A dokumentumban az sem szerepel, hogy Tiborcz mennyit fizetett a részvényekért.

Fotó: YouTube

A 2015-ben alapított BDPST Zrt. néhány év alatt jelentős ingatlanportfóliót alakított ki, a céghez tartozik a turai kastély, a Ranolder-villa Badacsonyban, a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, egy palotaszint az Andrássy úton, és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek. A BDPST történetében különös színfolt, hogy üzletelt többek között az FBI által körözött szaúdi üzletemberrel, a néhai Ghaith Pharaonnal is.

A társaság tavalyi eszközállománya több mint 5 milliárd forint volt, 4,1 milliárd forintnyi adózott nyereséget ért el. 

Arról még június elején írtunk a Hír TV nyomán, hogy Tiborcznak ez az üzleti köre tízmilliókkal tartozik az alvállalkozóinak, akiknek mondvacsinált okokból nem fizet.