Tízmilliókkal tartozik Tiborcz István üzleti köre, mondvacsinált okokból nem fizetik ki az alvállalkozókat

2018. június 4., 19:03

Szerző:

Mondvacsinált indokokkal késleltették az elszámolást vagy egyszerűen utólag kezdtek alkudozni az árakról az alvállalkozókkal Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István üzleti körének a képviselői a Turán fekvő Schossberger-kastély és egy Andrássy úti ingatlan felújításának az ügyében – derül ki a Hír TV Online cikkéből.

A portál informátora szerint az alvállalkozókat egyik esetben sem fizették ki, így fél éve, december óta már több tízmilliós, sőt, százmilliós tartozásról lehet szó. Mind a két ingatlan Tiborcz István érdekeltségének a tulajdonában van. A Schossberger-kastélyt 2015-ben vette meg 200 millió forintért a TRA Real Estates Kft., amelyet annak a Hamar Endrének az ügyvédi irodája képviselte, aki a miniszterelnöki vejhez  hasonlóan résztulajdonos volt a közvilágitási botrányáról hírhedt Elios Innovatív Zrt.-ben, és tulajdonos a Sistrade Kft.-ben, amelyik több közvilágítási pályázatot is úgy készített elő, hogy csak az Elios nyerhesse el a megbízást.

Tborcz István és Orbán Viktor
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ami az Andrássy úti ingatlant – Andrássy út 43. – illeti, annak 2017 őszén az első szintjét szerezte meg 290 millió forintért egy Downtown Development Kft nevű cég. Ennek a cégnek és a TRA Real Estatesnek is a BDPST Zrt. a tulajdonosa, azt pedig maga Tiborcz István ismerte el, hogy a zrt. az övé.

A mostani nem az első eset, hogy Tiborcz Istvánról kiderül, nem nagyon szeret fizetni az alvállalkozóknak. Januári hírek szerint ez volt az ok, amiért Simicska Lajos is szakított vele, és a cége, a Közgép Zrt. kiszállt az Eliosból.

Az LMP-s Hadházy Ákos gyanúja szerint Orbán Viktor veje 2-4 milliárd körüli összeghez juthatott hozzá illegálisan az Elios 35 városon át tartó pályázati sikersorozatával.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.