Nem tudtak leparkolni, ezért megverték a kukást

Ököllel ütötték a kukást, aki csak a szemetet akarta elvinni. 

2024. április 25., 11:54

Szerző:

Nem tudtak leparkolni a szemétszállítótól, ezért megverték a kukást. A megvert férfi a szelektív hulladékot gyűjtötte be, a szemétszállító kocsival azonban úgy parkolt le, hogy az akkor érkező két férfi nem tudott felhajtani a beállóra. Ettől pedig olyan idegesek lettek, hogy kiszálltak a kocsiból, és rátámadtak a férfira – írja a Hvg.

Ököllel ütötték és földön rugdosták a kukást, aki csak a szemetet akarta elvinni 

A tényállás szerint az ügy sértettje 2023 márciusában, Tinnyén végezte a műanyag hulladékok begyűjtését. Ennek során a hulladékszállító járművel megállt az egyik ház előtt, majd kiszállt, hogy a hulladéktárolót kiürítse. A sértett azonban úgy parkolt le erre a rövid időre a járművel, hogy az éppen akkor érkező elkövetők nem tudtak a ház gépkocsibeállójára akadálymentesen felhajtani az autójukkal. Az ezen felindult két elkövető a hulladékszállító hátuljánál tartózkodó sértettre támadt. Egyikük lábon rúgta, másikuk többször ököllel fejen ütötte a sértettet, aki annak hatására elesett. A bántalmazással azonban az elkövetők nem hagytak fel, még többször megrúgták és megütötték. Miután felhagytak a támadással, a hulladékot begyűjtő férfi a hulladékszállítóval elhajtott – írja közleményében a Pest Vármegyei Főügyészség.

A bántalmazás következtében a hulladékgyűjtő férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A két elkövetőt súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, melynek során beismerték a bűncselekmény elkövetését és megbánó magatartást tanúsítottak. Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség mindkettejük vonatkozásában 1 év 3 hónap időtartamra az eljárást felfüggesztette azzal a feltétellel, hogy ezen idő alatt csoportos személyiségfejlesztő és agressziókezelő tréningen kell részt venniük. Ezen kötelezettség teljesítését és a felfüggesztés tartama alatti életvitelüket a melléjük kirendelt pártfogó ellenőrzi. Az elkövetőkkel szemben csak akkor kerülhet sor az eljárás megszüntetésére, ha a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: FKF Facebook oldala)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.