Mint egy bombatámadás után: lakhatatlanná vált a gázrobbanásban megsérült eperjesi lakóház - Fotók

2019. december 12., 11:02

Szerző:

Pénteken gázrobbanás történt a szlovákiai Eperjesen egy panelházban, a robbanásban hét ember meghalt, egy személyt még mindig keresnek. Az MTI fotókat tett közzé a megrongálódott épületről, amely teljesen lakhatatlanná vált. A statikusok első vizsgálatai szerint a ház felső, megrongálódott emeleteit le kell bontani.

A gázrobbanásban megrongálódott eperjesi panelház
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bumm.sk azt írja, hogy az önkormányzat városi lakásokat bocsát a rászorulók egy részének rendelkezésére, egyúttal gyűjtés is indult a megsegítésükre. Nyolc lakást utal ki a rászorulóknak az önkormányzat, ezenkívül négy apartman áll rendelkezésükre az egyik szállodában, és egy másik épületben is vannak kiutalható lakások.

A gázrobbanásban megrongálódott eperjesi panelház
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Andrea Turčanová, Eperjes polgármestere elmondta, a város által nyitott bankszámlára befolyt pénzt teljes egészében a tragédia érintettjeinek megsegítésére fordítják.

– December 10-én 11.01 órakor 2 273 762,39 euró volt a számla egyenlege

– közölte Turčanová.

Többek között az irataik pótlására, gyógyszerekre, készpénzre van szükségük a tragédia kárvallottjainak, ezért rendkívüli segélyeket kellett kiutalni számukra. A polgármester elmondása szerint a város továbbra is kap adományokat és támogatásokat más városoktól, községektől és szervezetektől.

A gázrobbanásban megrongálódott eperjesi panelház
Fotó: MTI/Ceglédi Zsolt

A szlovák rendőrség vasárnap közölte, hogy hat embert vettek őrizetbe a gázrobbanással kapcsolatban. Egy építkezési cég vezetőit és alkalmazottait a rendőrség azzal vádolja, hogy felelősek azokért a munkálatokért, amelyek valószínűleg összefüggenek a tragédiával. Ellenük általános veszélyeztetés ügyében indult eljárás.