Hétre emelkedett az eperjesi gázrobbanás halálos áldozatainak száma

2019. december 7., 12:59

Szerző:

Az eperjesi panelházban történt gázrobbanás áldozatainak száma szombaton reggel a korábban ismert ötről hétre emelkedett – írja a Parameter.

Az eperjesi tűzoltóság jelezte, hogy folyamatban van az utolsó áldozatok felkutatása. A panelház mindkét oldalát emelőkocsival közelítették meg, jelenleg 13 tűzoltójuk dolgozik odafent. 

A tűzoltók öt áldozatot találtak pénteken, egyet szombaton korán reggel, egy továbbit – egy idős férfi holttestét – pedig a délelőtti órákban emelték ki a romok alól. Egy személyről még semmit sem tudnak,  de nem biztos, hogy a lakásban volt.

Nagyon nem valószínű, hogy a környező lakóházakban élők, akiket szintén evakuáltak a történtek miatt, visszatérhetnek a mai nap folyamán az otthonaikba.

Kideült az is, hogy a lakóház, amelyben a robbanás történt, nem felelt meg a tűzbiztonsági előírásoknak, és a tűzoltók már több mint két évvel ezelőtt visszautasítottak bizonyos építkezési munkák jóváhagyását. Noha a házat még megvizsgálja egy statikai szakértő, a tűzoltóság igazgatója szerint bontásra lesz ítélve.