Óriási gázrobbanás volt egy eperjesi panelházban, legalább öten meghaltak

2019. december 6., 15:22

Szerző:

Egy eperjesi (Prešov) panelházban történt gázrobbanás pénteken dél körül – számolt be róla a szlovák tűzoltóság a Facebook-oldalán.

Előzetes információk szerint a panelház 9. és 12. emelete között történt robbanás. Az épület lépcsőszerkezete ledőlt, a tűzoltók szerint fennáll a veszélye, hogy az épület összeomlik.

A helyszínre 25 tűzoltót, valamint egy evakuációs autóbuszt riasztottak. Tűzoltósági információk szerint több személy is a törmelékek között rekedt.

Fotó: Facebook/Policia Slovenskej Rebubliky

A rendőrség szerint a robbanásnak eddig öt halálos áldozata van. A sérültek pontos számát egyelőre nem sikerült megállapítani.

Szemtanúk szerint többen az épület tetejére menekültek. A tűzoltók kivágták a környező fákat, hogy a járművekkel közelebb tudjanak férkőzni az épülethez. A lakosokat evakuálják és a közeli iskolában helyezik el őket – írja a Parameter.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.