Orbán Viktor havi 350 ezerre emelte a Magyar Művészeti Akadémia tagjainak havi járandóságát

2018. október 16., 08:52

Szerző:

Orbán Viktor rendelete szerint 30 százalékkal emelik a Magyar Művészeti Akadémia tagjainak életjáradéka. A rendes tagok így január elsejétől havi 350 ezer forintot kapnak, a levelező tagok pedig 280 ezer forintot – írta a 24.hu.

A NER kedvenc akadémiája nem szűkölködik. A szervezet augusztusban költözött a Vörösmarty térről az Andrássy útra, az egykori Schanzer-villába, amelyet évtizedekig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége használt. A szecessziós palotát kétmilliárdért vették meg és 4 milliárdért újították fel az eredetileg becsült egymilliárd helyett. Az MMA 2013 óta a volt MÚOSZ-székház mellett megkapta a Műcsarnokot, a Pesti Vigadót, a Budakeszi úti Ybl-villát és a Budakeszi úti Hild-villát is.  

Az MMA-nak a honlapja tanúsága szerint jelenleg 239 rendes és 49 levelező tagja van. Előbbiek így havonta 83 650 000, az utóbbiak 13 720 000 forintba kerülnek havonta.

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.