Nyugdíj: mutatjuk melyik napokon érkezik

A nyugdíjprémiumot sajnos elmeszelték, de a nyugdíj biztosan megérkezik, mutatjuk mely napokon lehet számítani rá idén.

2024. április 12., 14:00

Szerző:

A havi nyugdíj már úton van, nem úgy mint az előzetesen bejelentett jutalom. Varga Mihály csütörtökön, a kormányinfón jelentette be a nem túl jó hírt, miszerint nem valószínű, hogy idén lesz nyugdíjprémium. Bár a kormány 20,5 milliárd forintot tett félre rá, a pénzügyminiszter kijelentette, hogy mivel a gazdaság növekedése nem éri el a 3,5 százalékot idén, így a nyugdíjasoknak nem jár a prémium – írja a Blikk

Mint korábban megírtuk, maximum kétezer forint lehetett volna a nyugdíjprémium idén. Ezt a nyugdíjguru.hu számolta ki, miután 3,6 százalékos GDP-növekedéssel kalkulált a kormány. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa szerint egyetlen vacsorára kijött volna a jutalomból, ha a várt ütemben bővült volna a gazdaság.

A rendes havi nyugdíj érkezésének időpontja legalább biztos

Az áprilisi havinak a mai napon kell megérkeznie. A Magyar Államkincstár adatai szerint az év hátralévő hónapjaiban pedig a következők szerint alakul:

• Májusban 10-én pénteken,
• júniusban 12-én szerdán,
• júliusban 12-én pénteken,
• augusztusban 12-én hétfőn,
• szeptemberben 12-én csütörtökön,
• októberben 11-én pénteken,
• novemberben 12-én kedden,
• decemberben 3-án kedden.

Az államkincstár felhívja azonban a figyelmet arra, hogy az időpontok csupán tájékoztató jellegűek, valamint a banki átutalás napjára vonatkoznak. Amennyiben az ellátás postai úton kerül kifizetésre, a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.

(Kiemelt képünk forrása: Pexels)

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.