A NAV költségvetési csalás miatt nyomoz a CÖF plakátcégével kapcsolatban

Tavaly oktüberben rendelték el a nyomozást, erről Polt Péter adott tájékoztatást.

2024. április 15., 19:18

Szerző:

Miután tavaly szeptemberben a 24.hu megírta, mennyit költött listaáron a CÖF–CÖKA cége, a Kövess minket 2022 Kft. az ellenzéki politikusokat lejárató plakátkampányra, Vadai Ágnes (DK) kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek arról, honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges cégnek. Polt Péter akkor a kérdést feljelentésként értékelte, megküldte kivizsgálásra a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának – írja a 24.hu.

Nyomoz a NAV a CÖF plakátcége kapcsán

Polt Péter akkor a kérdést feljelentésként értékelte, megküldte kivizsgálásra a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának.

Miután a minap ismét elárasztották a köztereket a cég plakátjai, az rtl.hu próbálta megtudni, az adóhatóság elindította-e a nyomozást. Hiába.

„A feltett kérdésekkel kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ.”

Az adóhatóság többet nem árult el, Vadai Ágnes így ismét Polt Pétert kérdezte arról, hogy a korábbi kampány ügyében a feljelentés alapján

  • mikor,
  • milyen hatóság,
  • milyen jogszabályi rendelkezése szerint,
  • milyen jogalapra hivatkozva,
  • tartalmilag milyen érdemi döntést hozott?

Arról is kérdezte a legfőbb ügyészt, hogyha nyomoznak, akkor kivel szemben, milyen bűncselekmény gyanúja miatt.

Polt Péter válaszolt. Közölte, a

NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás bűntette miatt rendelte el a nyomozást még tavaly októberben.

A felderítési szakban lévő nyomozást a IX. kerületi ügyészség felügyeli. A legfőbb ügyész emlékeztetett arra, hogy a törvény szerint a vádhatóság az irányítási jogot csak a vizsgálati szakban, a gyanúsítotti kihallgatás után veheti át.

Mivel a felderítési szakban a legfőbb ügyész sem árulhatott el többet, így nem tudni, hogy az ügyben konkrétan milyen nyomozási cselekmények, bizonyítási eljárási aktusok, fejlemények, vizsgálatok, elemzések történtek, illetve vizsgálják-e az egyelőre ismeretlen költségű új kampány finanszírozását? A DK politikusa kérdésében arra utalt, hogy a háborúpártizó óriásplakátokat ezúttal a dollárbaloldalizók váltották, ráadásul azokat még frissíteni is kellett, amikor az eredeti négy ellenzéki politikus (Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) közül a Momentum egykori elnökének helyére Magyar Péter került.

(Fotó: Közzétett videó képernyőfelvétele)

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.