Az MSZP támogatná Nagy Blanka indulását az önkormányzati választáson

2019. július 29., 12:02

Szerző:

A Hír TV birtokába került egy belső levelezés, amely szerint a kiskunfélegyházi MSZP képviselőjelöltként indítaná el a frissen érettségizett Nagy Blankát. A kiskunhalasi diáklány Kiskunfélegyházán indulhat hivatalosan független, civil önkormányzati képviselő-jelöltként.

Nagy Blanka
Fotó: Merész Márton

A kormánypárti televízió úgy értesült, hogy más ellenzéki párt is támogatná a fiatalt. Megkeresték Nagy Blankát is, aki felhatalmazás hiányában nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt.

A fiatal lány a rabszolgatörvény elleni tüntetések során vált ismertté, amikor   szóhasználat szempontjából Bayer Zsolt-i  magasságokban kritizálta a kormányt. Ezt követően megtámadta kormányzati média, az ellenőrzőjének jegyeiről is írtak cikket, hogy állítólag bukásra áll – nem így volt –, a Pesti Srácok a szoknyája alá is befotóztak az MSZP egy rendezvényén a kormánypárti médiától. Gulyás Gergely ebben az időszakban – bár nem ezzel összefüggésben– beszélt a jobboldali újságírók „morális fölényéről”. Nagy Blanka minden jelentős pontban megnyerte a kormánypárti média ellen indított pereket.

A lánytól állítása szerint a társai és tanárai is elhidegültek, „nagyképűnek” tartották, ahogyan kiállt magáért – mesélte erről maga Nagy Blanka egy interjúban.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.