Az MSZP támogatná Nagy Blanka indulását az önkormányzati választáson

2019. július 29. 12:02 - szerző: 168 Óra

A Hír TV birtokába került egy belső levelezés, amely szerint a kiskunfélegyházi MSZP képviselőjelöltként indítaná el a frissen érettségizett Nagy Blankát. A kiskunhalasi diáklány Kiskunfélegyházán indulhat hivatalosan független, civil önkormányzati képviselő-jelöltként.

Nagy Blanka
Fotó: Merész Márton

A kormánypárti televízió úgy értesült, hogy más ellenzéki párt is támogatná a fiatalt. Megkeresték Nagy Blankát is, aki felhatalmazás hiányában nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt.

A fiatal lány a rabszolgatörvény elleni tüntetések során vált ismertté, amikor   szóhasználat szempontjából Bayer Zsolt-i  magasságokban kritizálta a kormányt. Ezt követően megtámadta kormányzati média, az ellenőrzőjének jegyeiről is írtak cikket, hogy állítólag bukásra áll – nem így volt –, a Pesti Srácok a szoknyája alá is befotóztak az MSZP egy rendezvényén a kormánypárti médiától. Gulyás Gergely ebben az időszakban – bár nem ezzel összefüggésben– beszélt a jobboldali újságírók „morális fölényéről”. Nagy Blanka minden jelentős pontban megnyerte a kormánypárti média ellen indított pereket.

A lánytól állítása szerint a társai és tanárai is elhidegültek, „nagyképűnek” tartották, ahogyan kiállt magáért – mesélte erről maga Nagy Blanka egy interjúban.