Kitiltja a DK a Pesti Srácok kukkoló munkatársait rendezvényeiről

2019. április 16., 17:03

Szerző:

Kitiltja a Pesti Srácok munkatársait a Demokratikus Koalíció rendezvényeiről, amíg nem kérnek bocsánatot Nagy Blankától – jelentette be a párt közleményében.

Az ügy előzménye, hogy a DK vasárnap tartotta az európai parlamenti választások előtti kampányának nyitányát. Az esemény után Pilhál Tamás, a Pesti Srácok nevű kormányközeli hírportál munkatársa kiposztolt egy olyan fotót a Facebook-oldalára, amelyen kicsit be lehet látni az utóbbi időben a kormánypárti sajtóban sokat támadott kiskunfélegyházi diáklány szoknyája alá.

Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció

A DK szerint a fotó megalázó és méltóságában sérti a rendezvényen felszólaló Nagy Blankát, a fényképhez fűzött szöveg pedig elfogadhatatlan.

– A Pesti Srácok szerkesztőségét a mai nappal kitiltjuk a Demokratikus Koalíció valamennyi rendezvényéről. Mi, európai magyarok nem toleráljuk, ha valaki mások megalázásából akar hírt csinálni. Amíg a Pesti Srácok szerkesztősége nem kér bocsánatot Nagy Blankától, és nem garantálják, hogy ehhez hasonló incidensek a jövőben nem fordulnak elő, nem regisztrálhatnak és nem léphetnek be a DK egyetlen rendezvényére sem

– áll a közleményben.

A diáklány akkor húzta ki a gyufát, amikor tavaly decemberben egy kecskeméti tüntetésen szólalt fel, ahol elküldte a francba a Fideszt és Áder Jánost. Felszólalása után Bayer Zsolt publicista az Echo TV-ben leprolizta a lányt, utána pedig a kormánypárti sajtó pedig azt állította, hogy a fiatal lány több tárgyból is bukásra áll, és kerüli az iskolát. Nagy Blanka cáfolta ezeket a híreket, és egymás után nyeri a pereket a kormányközeli médiumokkal szemben. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.