Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kitiltja a DK a Pesti Srácok kukkoló munkatársait rendezvényeiről

2019. április 16. 17:03 - szerző: 168 Óra/MTI

Kitiltja a Pesti Srácok munkatársait a Demokratikus Koalíció rendezvényeiről, amíg nem kérnek bocsánatot Nagy Blankától – jelentette be a párt közleményében.

Az ügy előzménye, hogy a DK vasárnap tartotta az európai parlamenti választások előtti kampányának nyitányát. Az esemény után Pilhál Tamás, a Pesti Srácok nevű kormányközeli hírportál munkatársa kiposztolt egy olyan fotót a Facebook-oldalára, amelyen kicsit be lehet látni az utóbbi időben a kormánypárti sajtóban sokat támadott kiskunfélegyházi diáklány szoknyája alá.

Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció

A DK szerint a fotó megalázó és méltóságában sérti a rendezvényen felszólaló Nagy Blankát, a fényképhez fűzött szöveg pedig elfogadhatatlan.

– A Pesti Srácok szerkesztőségét a mai nappal kitiltjuk a Demokratikus Koalíció valamennyi rendezvényéről. Mi, európai magyarok nem toleráljuk, ha valaki mások megalázásából akar hírt csinálni. Amíg a Pesti Srácok szerkesztősége nem kér bocsánatot Nagy Blankától, és nem garantálják, hogy ehhez hasonló incidensek a jövőben nem fordulnak elő, nem regisztrálhatnak és nem léphetnek be a DK egyetlen rendezvényére sem

– áll a közleményben.

A diáklány akkor húzta ki a gyufát, amikor tavaly decemberben egy kecskeméti tüntetésen szólalt fel, ahol elküldte a francba a Fideszt és Áder Jánost. Felszólalása után Bayer Zsolt publicista az Echo TV-ben leprolizta a lányt, utána pedig a kormánypárti sajtó pedig azt állította, hogy a fiatal lány több tárgyból is bukásra áll, és kerüli az iskolát. Nagy Blanka cáfolta ezeket a híreket, és egymás után nyeri a pereket a kormányközeli médiumokkal szemben.