Tom Cruise szövegével küldte el a francba a Fideszt a feldühödött diáklány

2018. december 21., 15:18

Szerző:

Csütörtökön országszerte több nagyvárosban tartottak tüntetéseket a rabszolgatörvény ellen tiltakozva, többek között Kecskeméten is. Az eseményt élőben közvetítette a Mérce, az adásuk 36. percétől látható Nagy Blanka, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium diákja, aki olyan dühös beszédet mondott, amilyet nemhogy gimnazistától, de másoktól sem gyakran hallani. 

Erősen kezdte.

– Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz

– mondta a diák.

Nagy Blanka beszédében Mészáros Lőrinc és Orbán Ráhel költekezéseit emlegetve arról beszélt, hogy nem igazságos, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát” a nyugdíjas éveire.

– Amit ez a tolvaj és undorító banda csinál, kleptokráciának hívják. Hirdetik a demokráciát, de még magából a demokrácia szóból is képesek lennének kilopni a betűket

– jelentette ki.

Úgy érzi, már nem a túlóra, a különbíróságok vagy a propaganda a baj, hanem az elmúlt 9 év, és hogy hülyének nézik az embereket. Hozzátette, ha nem vagyunk hülyék, akkor muszáj fellépnünk valahogy, ügyesen, de nem erőszakosan. Szerinte a Fidesznek az a célja, hogy erőszakosak legyünk, és érdekes, hogy a 2006-os, az elnyomó hatalom elleni eseményeket a Fidesz már csak keresztény szabadságharcnak nevezi. – Mára a Fidesz lett az elnyomó hatalom – mondta, szánalmasnak nevezve, hogy libsi, bolsevik puccsként emlegetik a tüntetéseket, miközben észérveket nem hallani tőlük.

És akkor a beszéd zárása:

– Csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.

Nagy Blanka beszédére a 444 figyelt fel, de azt már mi fűzzük hozzá, hogy a kecskeméti diáklány egyik kedvenc filmje a 2008-as trópusi vihar lehet, amelyben a producert alakító Tom Cruise küldi el hasonló szöveggel a terroristákat. A lenti filmrészletben 1 perc húsz másodpercnék kezdődik ez a rész, azt, ami utána következik, le se merjük fordítani.