Nagy Blanka belépett a Momentumba

2019. augusztus 26., 18:00

Szerző:

Mától a Momentum tagjaként küzdök a kormány ellen – jelentette be Facebook-oldalán Nagy Blanka.

Nagy Blanka bejegyzésében azt írta, hogy majdnem egy év telt el azóta, hogy az ország megismerte a nevét, ezalatt pedig kapott segítséget, támogatást, de támadásokat is.

„Így, lassan egy év után döntöttem. A politikai pályafutásomat a Momentum Mozgalom lila színében fogom folytatni. S hogy miért rájuk esett a választásom? Azért, mert bennük láttam egy olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet. Szimpatikusnak találtam, hogy egy olyan pártról van szó, amely most kezdi felépíteni a múltját, a jelenét és a jövőjét. Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzak együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai 21. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége”

– indokolta döntését.

 

Úgy fogalmazott, hogy nem szeretné, ha bárki azt gondolná, hogy átverte. Úgy érzi, hogy most hozta meg élete legnagyobb döntését. Folytatja a munkát a Veled a Városunkért Egyesületben, és olyan körzetet szeretne teremteni, amelyben politikai ideológiáktól függetlenül jól érzik magukat az emberek.

„Még egyszer szeretném kihangsúlyozni: bár a testemet s lelkemet lilába borítottam, a szívem piros-fehér-zöld marad, melyben a sárga s a kék is helyet kap, melyek az Európai Unió színei”

– jegyezte meg Nagy Blanka.

A kiskunhalasi fiatal lány egy decemberi kecskeméti ellenzéki tüntetésen elmondott beszédével vált ismertté, amikor elküldte a fenébe a Fideszt és Áder Jánost. A kormánypárti sajtó ezután összehangolt támadást indított a diáklány ellen, de a fiatal később egymás után nyerte meg a sajtópereket. Áprilisban részt vett a Demokratikus Koalíció EP-választások előtti kampányának nyitányán, korábban pedig az MSZP is fontolóra vette, hogy Nagy Blankát indítja a párt az EP-választáson, de végül nem került fel a neve a listára. A Hír TV információi szerint a szocialisták Kiskunhalason indították volna őt az őszi választásokon, de Nagy Blanka végül bejelentette, hogy függetlenként indul a városban.