Nagy Blankát is indítani akarta az MSZP az EP-választáson

2019. április 7., 21:24

Szerző:

A Párbeszéd vasárnap jóváhagyta az MSZP-vel kötött megállapodást az együttműködésről a május 26-i EP-választásokon, a sajtótájékoztatón pedig megjelent Tóth Bertalan MSZP-elnök is, aki egy újságírói kérdésre elárulta, hogy elgondolkodtak, hogy a megméretésen indítják az ellenzéki tüntetésekről ismert 18 éves diáklányt, Nagy Blankát is, de végül nem került fel a neve a közös EP-listára.

Nagy Blanka a január 5-i budapesti tüntetésen
Fotó: YouTube

Nagy Blanka – aki a kormánypárti sajtó rágalomhadjárata közepette sorra nyeri a helyreigazítási pereket, a héten pedig ötös témazáróval vágott vissza a Ripostnak – februárban, az MSZP kongresszusán találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, az Európai Szocialisták Pártja (PES) EP-választási csúcvsjelöltjével. Akkor azt mondta, hogy a nyár végéig nem akar több közszereplést vállalni. 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.