„Milyen Magyarországot építetek?” – Kővel dobták be és fekáliával kenték össze Jávor Benedek irodájának ablakát

2018. október 9., 12:29

Szerző:

„Kedves Orbán Viktor, és a többiek! Mit szeretnétek, mit, vagy kit dobjanak meg legközelebb? Mit, vagy kit akasszanak a jövő héten? Mekkora tömeg nyomuljon be képviselők családi házába? És ott meddig menjenek? A kertig? Az előszobáig? Vagy a gyerekszobát is keressék fel? Ott esetleg kombinálják is a kődobálós, szarkenegetős performanszokkal a benyomulást, ha már ott vannak?” – sorjázta a kérdéseit Jávor Benedek, miután az elmúlt hónapok bizarr támadásai után keddre virradóra kővel dobták be irodája ablakát ismeretlenek.

A Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője természetesen feljelentést tesz, de azt is felidézte:

„Két éve még csak Mocskos hazaáruló!, Megölünk, szemét! cetliket dobáltak a postaládámba, otthon – igyekeztem nem mutogatni őket a gyerekeimnek – és az irodámban is.

Idén tavasszal kezdődött komolyabbra fordulni a dolog. Először az iroda utcáról elérhető postaládájába pakoltak emberi ürüléket. Az elmúlt egy hónapban aztán kétszer már bemásztak az épület kertjébe, és az iroda ablakát kenték be szarral”. Jávor azt írja: „reggelre pedig még egy lépést tettek előre: kővel dobták be az iroda ablakát”.

Az EP-képviselő mindezt úgy kommentálta: vakkor most elég volt”, s egyúttal szót emelt más, durván támadott ellenzéki politikusok, így a „felakasztott” Ujhelyi István, vagy a magánéletét sértő módon üldözött Hadházy Ákos mellett is.

Jávor Benedek számos EU-ss vizsgálatot kezdeményezett magyarországi kormányzati döntésekkel, elsősorban vitatható közbeszerzésekkel kapcsolatban, de az uniós képviselő a Paks 2 beruházás, s az ahhoz kapcsolódó orosz-magyar megállapodás adatnyilvánosságának egyik legharcosabb szószólója is.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.