Egy szélsőséges portál „felakasztotta” a Köztársaság téren Ujhelyi Istvánt

2018. szeptember 20., 17:52

Szerző:

Az elmúlt napokban egyre brutálisabb fenyegetéseknek, s fizikai atrocitással való fenyegetőzésnek van kitéve Ujhelyi István, miután a múlt héten nemcsak megszavazta, hanem már előtte, a strasbourgi planáris vitában és azóta is kifejezetten támogatandónak ítélte a Sargentini-jelentést.

Most az alábbi Facebook-bejegyzéséből derül ki, az eddig talán sokszor komikusnak is ható internetes kommentek után egy szélsőséges portál már akasztási akciót is végrehajtott, hogy ezzel félemlítse meg az MSZP európai parlamenti képviselőjét.

A Vadhajtások nevű internetes oldal (portál?) arról írt egy bejegyzést, hogy miután megengedhetetlennek tartották (!) a Demokratikus Koalíció tüntetésén kikötözött Orbán-bábut (pedig nem ott volt, hanem Tuaregék többször feloszlatott Kossuth téri táborában) és a szintén a miniszterelnök képmásával díszített verhető műanyaghordókat, ezért éjjel ellopták a bábut, kicserélték a fején Orbán Viktort Ujhelyi István szocialista EP-képviselőre és fejjel lefelé fellógatták a Köztársaság (jelenleg II. János Pál pápa) téren. Az akasztásól képet is mellékeltek, ami valódinak tűnik.

Emlékezetes: Ujhelyinek nemcsak a múlt heti EP-ülés ideje alatt kellett kifejtenie álláspontját. A szerdai szavazást követően Ujhelyi strasbourgi sajtótájékoztatóját a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo Tv és a Fidesz-frakció, valamint a Miniszterelnökség által alkalmazott Pesti Srácok portál munkatársai igyekeztek megzavarni, s nem igazán engedtek más kérdést feltenni az uniós képviselőnek, mint a saját, provokatívnak szánt felvetéseiket.

Ujhelyi visszaverte a támadást, s az Echo Tv kamerájába is megismételte: hazafias kötelességének érezte támogatni a jelentést, amely megálljt parancsol Európában az orbáni diktatórikus folyamatoknak, valamint annak az oligarchatípusú berendezkedésnek, amely maga alá temette Magyarországot. „Nem boldogság, egyáltalán nem boldogság, hogy Orbán Viktor szégyenpadra vitte a hazánkat" – válaszolta egy kötekedő kérdésre, miközben a kormánymédia alkalmazottai hazaárulással vádolták a szocialista képviselőt.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.