Letartóztatták Kósa Lajos 4,3 milliárdos csengeri örökösnőjét

2018. szeptember 7., 17:05

Szerző:

Az Sz. Gáborné ügyében eljáró Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója egy hosszúra nyúlt pénteki tárgyaláson elrendelte a csengeri örökösnőként elhíresült asszony harminc napos letartóztatását - írja a 24.hu.

Hazahozták és őrizetbe vették Szabó Gábornét, a csengeri örökösnőt
Fotó: Forrás: police.hu

Sz. Gábornét kedden hozták vissza Svájcból a Fővárosi Törvényszék által kiadott európai elfogatóparancs nyomán. Márciusban derült fény arra, hogy 2012-ben meglepte Kósa Lajost a 4,3 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) örökség ötletével, tanácsot kérve a politikustól a pénz befektetésére. Ez a tanács úgy hangzott, hogy vásároljon állampapírokat a pénzből, ami után 2013 januárjában nemcsak a hatalmas örökség kezelését rögzítették közjegyzői okiratban, hanem azt is, hogy Sz. Gáborné 800 millió forintot ajándékoz Kósa Lajos édesanyjának. Kósa Lajos azóta is menekül az újságírói kérdések elől. Először mindent elismert, később viszont azt állította, hogy a közjegyzői okirat valójában hamisítvány. Sz. Gábornét csalás miatt körözni kezdték, a kihallgatása elől „gyógykezelésre” Svájcba menekült, ahol menedékjogot kért, de ezt a helyi hatóságok elutasították, a Fővárosi Törvényszék áprilisi elfogatóparancsa nyomán pedig elfogták és kiadták. Az asszonyt a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán a Péterfy Sándor utcai kórházban hallgatták ki, ahova gyomorpanaszok miatt vitték be a kórházból.

Az ügyben kihallgatják Kósa Lajost is, aki arra a kérdésre, hogyan dőlt be az irreális összegű örökség ígéretének, azt mondta:

A hölgy hihetővé tette az összeget.