Benzinesek: gyorsan menjenek tankolni!

Elemzések szerint komoly esély van arra, hogy kilő az üzemanyag ára. Mindenesetre a héten ismét emelkedik a benzin ára.

2024. április 15., 11:23

Szerző:

A hétvégi események hatására komoly esély van arra, hogy a következő héten emelkednek az olajárak, és így a hazai gázolaj és benzin ára is. Irán támadást indított Izrael ellen, a hosszabb távú következmények attól fognak függeni, hogy Izrael és a Nyugat milyen válaszlépést tesz a támadást követően. Irán szerepe az olajpiacon egyre erősebb, mivel a Joe Biden-i kormányzás ideje alatt az ország növelte olajexportját. A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára folyamatosan emelkedő tendenciát mutat, idén már közel 18%-ot nőtt az ár – írja a holtankoljak.hu.

Hozzátették: sajnos a forint sem tud segíteni a helyzeten, ugyanis az árfolyam a dollárral szemben gyengült, egy hét alatt 3%-ot. A jelenlegi árfolyam 369,07 HUF/USD.

A gázolaj nem változik, a benzin drágul

Szerdától a benzin nagykereskedelmi ára változik: bruttó 2 forinttal emelkedik a literenkénti ár. A gázolaj árához most nem nyúltak. A hét közepén az alábbi átlagárakkal számolhatunk a hazai kutakon:

95-ös benzin: 643 Ft/liter

Gázolaj: 653 Ft/liter

(Fotó: 168.hu)

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.