Így reagált Mészáros Lőrinc bankja az FBI pénzmosási történetére

2018. március 26., 15:02

Szerző:

Közleményben reagált az MKB Bank a Magyar Nemzet cikkére, amely EU-s források magyarországi elsikkasztásáról szólt. A lap azt írta, az FBI gyanúja szerint a sikkasztás jellemzően úgy zajlott, hogy az összegeket, alkalmanként néhány millió eurót – írja a hvg.hu.

„jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel”.

A lap a cikkében azt írja, arról kérdezték az MKB-t, hogy az utóbbi három évben hány  alkalommal vettek fel a bankból egy összegben 250 ezer eurót. A közlemény erről nem szól, kiemeli azonban. hogy a cikk szövegkörnyezete alkalmas arra, hogy azt a hamis látszatot keltse, hogy az MKB törvénybe ütköző tevékenységet végzett. A bank hangsúlyozza, megfelel a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló jogszabályoknak. Ennek részeként a gyanús eseteket jelzik a nálunk a NAV-nál működő Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodának, a FIU-nak.

Az Index és a Népszava ugyancsak hétfői szerint a az FBI-történet mögött egy fiatal, Fidesz-kötődésű üzletember portréja sejlik fel.  Az ő gyémántbizniszéről az Átlátszó írt korábban.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.