Csütörtökön is bárhol, bármikor lehet vihar, szükség lesz esernyőre és jószerencsére

2020. június 17., 18:42

Szerző:

Csütörtökön országszerte lehet ismétlődő záporokra, zivatarokra számítani,

a szerdaihoz hasonló kísérőjelenségekkel. Emiatt egy megye kivételével az egész ország területére riasztást adtak ki a viharok miatt - közölte a meteorológiai szolgálat.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, több-kevesebb napsütés előfordulhat.

Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet.

A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, nyugati szél, máshol jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. Az intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 14 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 26 fok között alakul.

Budapesten csütörtök napközben megélénkül az északnyugati szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében ma és holnap is lehetnek erős, esetleg viharos lökések.

 

Pénteken napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Keleten többfelé, másutt szórványosan várható eső,

zápor, főként északkeleten zivatar is lehet.

Az északnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21, 27 fok között alakul, de északon néhol hűvösebb is lehet

Szombaton keleten, délkeleten több, délnyugaton, nyugaton kevesebb lesz a felhő, a legtöbb napsütés délnyugaton valószínű.

Keleten többfelé, másutt elszórtan alakul ki eső, zápor, keleten néhol zivatar.

Az északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 27 fok között alakul.

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.