Halálos légibaleset történt Martonvásár és Ráckeresztúr között

Kisrepülőgép csapódott mezőgazdasági területre. A balesetben egy ember az életét veszítette.

2024. április 13., 14:08

Szerző:

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál, a rendőrség megkezdte a helyszínelést – közölte a rendőrség oldalán a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombat délben. Az Országos Mentőszolgálat tudatta, hogy egy ember a helyszínen életét vesztette.

Egy kisrepülőgép csapódott Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre szombaton 10 óra körül. A helyszínre mentőautók és mentőhelikopter is érkezett. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy ember vesztette életét a balesetben.

Korábban a Magyar Honvédség azt közölte Facebook-oldalán, hogy egy eltűnt kisrepülőgépet kerestek Martonvásár környékén, az akcióban pedig részt vett az MH légi kutató-mentő szolgálata is.

2023-ban két légibaleset is borzolta a kedélyeket

2023. szeptember 7-én egy rendőrségi helikopter kis magasságról a Balatonba zuhant, a személyzet nem sérült meg. Az elsődleges vizsgálat anyaghibát állapított meg.


2023. szeptember 10-én a börgöndi repülőnapon lezuhant egy North American T-28 Trojan típusú repülőgép. A két pilóta Rózsavölgyi Vilmos (67), és fia, Rózsavölgyi Árpád (37) életét vesztette. Többen égési sérüléseket szenvedtek, A szörnyű tragédiát videón is rögzítette a repülőnap egyik résztvevője.

A felvételen látszik, amint a kisrepülő elég alacsonyan áthúz a repülőtér felett, majd csinál egy befejezetlen orsót, aminek a végén a pilóta nem tudja kiemelni a gépet, és a földbe csapódik.

A kisrepülő egy személyautó közelében csapódott a földbe. Mindkét jármű kigyulladt. Három  ember (egy nő, egy kislány és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket mentőhelikopterekkel szállítják budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba szállítják.

„A repülő a zuhanás közben a földbe csapódott egy parkoló személygépkocsi mellett, amelynek következtében mindkét jármű kigyulladt. A rendezvény biztosítását végző, a helyszínen tartózkodó fehérvári tűzoltóegyesület azonnal megkezdte a tűzoltást és a mentést” – mondta akkor Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei katasztrófavédelem szóvivője.

 

(Kiemelt képünk: Az MH légi kutató-mentő szolgálata is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében. Fotó: Cser Georgina őrmester / MH 47. Bázisrepülőtér via MH Facebook oldala)

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.