A lakosság segítségét kérik a börgöndi repülőszerencsétlenség felderítéséhez

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) független szakmai vizsgálatához kéri a lakosság segítségét, a rendőrség pedig halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

2023. szeptember 13., 20:46

Szerző:

Az airportal.hu azt írja, a KBSZ a baleset okainak felderítése érdekében kéri, hogy bárki, aki rendelkezik a baleset napján, vagy az azt megelőző (2023.09.09.) időszakban készült bármilyen kép-, hang-, vagy videófelvétellel a börgöndi balesetben érintett, HA-RDM lajstromjelű T-28 Trojan repülőgépről, vegye fel a kapcsolatot a szervezettel a következő e-mail címen: kbszrepules@ekm.gov.hu

A rendőrség a balesettel kapcsolatban halált okozó, légi közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A börgöndi légiparádén lezuhant kisrepülő tragédiájában egy 67 éves férfi és a 37 éves fia vesztette életét, és további négy fő is megsérült a nézők közül.

(Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.