Gyurcsány Ferenc pert nyert az őt állítólagos balkáni kapcsolataival lejáratni akaró Origo ellen

2019. január 10. 10:44 - szerző: 168 Óra

Nincs új a nap alatt, megint hazudott a propagandasajtó.

Pert nyert első fokon a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc a Fidesz médiaalapítványába olvadt Origo hírportál ellen, amely tavaly többször írt arról, hogy a volt miniszterelnök kapcsolatban állt azzal a bolgár Cvetan Vaszilevvel, aki ellen 2014-ben az Interpol körözést adott ki. A férfi és a DK elnökének közös érdekeltségeiről azután születtek új cikkek a kormánypárti médiában - így a Ripostban és az Origón -, hogy Magyarországra menekült Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, akit hazájában két éves börtönbüntetésre ítéltek korrupció miatt.

Nikola Gruevszki
Fotó: AP/Boris Grdanoski

A DK közleménye szerint az Origo több állítása sem felelt meg a valóságnak. „Miután az Origo propagandistái nem számoltak be arról, hogy az Orbán-kormány hogyan csempészett Magyarországra egy bűnözőt, a börtön elől menekülő volt macedón miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit, kitaláltak egy hasonló történetet Gyurcsány Ferencről, hogy legalább az adófizetők egyik felét hazugságban tudják tartani” - írták.

A párt szerint a bíróságon egymás után buktak el a fideszes pártpropagandisták hazugságai: a bíróság szerint Gyurcsány Ferenc nem barátja Cvetan Vaszilevnek, nincsenek bűnöző balkáni kapcsolatai és a cégei nem végeznek jogellenes tevékenységet a Balkánon.