Illatgyertyával próbálják elnyomni a penészszagot a tanárok a gyömrői általános iskolában

2019. augusztus 19., 19:07

Szerző:

Falból kilógó olvadt vezetékek, beázott plafon és penész várja a gyerekeket Gyömrői Fekete István Általános Iskolában – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. A százéves épület tanári szobájában nemrég ütött ki egy kisebb tűz, videófelvételek tanúsága szerint pedig az iskolában illatgyertyákat is lehet látni, a tanárok ugyanis velük próbálják elnyomni a penész szagát. a szülők pedig aggódnak, hogyan lehet így tanévet kezdeni néhány hét múlva. Néhányan összeálltak, és kifestettek néhány tantermet.

Az épületben uralkodó állapotok miatt átmeneti megoldásként konténer-tantermeket létesítenek az iskola területen, amelyet a tanárok és a diákok használhatnak a felújítás befejezéséig*. Az Emmi ígérete szerint ezeket a konténer-tantermeket fűtéssel, vizesblokkal és légkondicionálással és iskolabútorokkal is ellátják majd. Két osztály kezdi meg bennük a tanévet.

 

Frissítés

Cikkünk megjelenése után egy ott dolgozó jelezte, hogy nem a felújítás miatt van szükség konténerre, hanem mert a gyerekek megnövekedett létszáma miatt 130 százalékos jelenleg az iskola kihasználtsága.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.